Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
18. 11. 2011,
11.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Novak Đoković Roger Federer Andy Murray Rafael Nadal

Petek, 18. 11. 2011, 11.36

8 let

Đoković: 'Naredil bom vse, da sezono končam v stilu'

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši tenisač sezone Novak Djokovič na finalni masters v London ne prihaja stoodstoten, a obljublja: "Naredil bom vse, da leto končam v stilu." Prvi favorit je Roger Federer.

Londonska 02 Arena bo od nedelje naprej gostila finalni teniški masters sezone 2011. Čeprav je za Švicarjem Rogerjem Federerjem ena slabših sezon, pa v Docklands prihaja kot prvi favorit. Je najstarejši na turnirju in šele četrti na lestvici ATP (tako nizko konec sezone ni bil od leta 2003), a Srb Novak Đokovič in Španec Rafael Nadal nista več v formi, ki ju je krasila od Melbourna do konca poletja.

Federer bo skušal osvojiti svoj šesti finalni masters, kar bi bil nov rekord. Za zdaj je s petimi zmagami izenačen z Ivanom Lendlom in Peteom Samprasom. Osem dni trajajoč turnir najboljše osmerice sezone bo začel proti Francozu Jo-Wilfriedu Tsongaju. V njegovi skupini sta še Nadal in prvič na finalu Američan Mardy Fish. Švicar je na svoj deseti zaključni masters prišel v polni fizični pripravljenosti in z dvema zaporednima dobljenima turnirjema (Pariz in Basel), kar mu ni uspelo od leta 2006.

Đoković, ki bo v drugi skupini finalnega mastersa igral s Škotom Andyjem Murrayjem, Čehom Tomašom Berdychom in Špancem Davidom Ferrerom, je letos osvojil tri od štirih grand slamov in se prebil na prvo mesto jakostne lestvice, a njegovo telo ni zdržalo dolge sezone. Zaradi bolečin v rami je pred dnevi predal dvoboj četrtfinala Pariza proti Tsongaju. Rama ga teži še od OP ZDA, pa je tega takrat vseeno dobil. "Ne čutim obveze, da bi moral zmagati ta turnir, da bi bila sezona popolna, a naredil bom vse, da sezono končam v stilu," je dejal 24-letni Novak Đoković, ki je letos dobil 69 od 73 dvobojev.

Računati gre tudi na domačega aduta, Murrayja. Ta je letos igral v polfinalu vseh grand slamov, po zadnjem pa je nanizal 17 zaporednih zmag.

V zmago Đokovića verjame nekdanji ruski teniški šampion Marat Safin: "Ko igra svojo igro, Đoković ne more izgubiti. Novak že ima izkušnje in je v odlični formi. Nadal mu bo v Londonu težak nasprotnik, pa tudi Federer, saj se igra v dvorani. Vseeno verjamem v Đokovića. Murray? On je odličen, pameten in ga cenim, a na tem turnirju nima veliko možnosti." Drugačno mnenje ima zmagovalec Roland Garrosa iz leta 1995 Thomas Muster: "Mislim, da lahko turnir osvoji Federer ali Murray. Videli bomo, kako je z Đokovićevim zdravstvenim stanjem, Nadal pa zadnje čase ni igral veliko."

Ne spreglejte