Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 10. 2023,
10.09

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,83

Natisni članek

Fernando Gonzalez Roger Federer

Torek, 10. 10. 2023, 10.09

6 mesecev, 2 tedna

Česa takšnega si o Federerju nikoli ne bi mislili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,83
Roger Federer in Fernando Gonzalez | Roger Federer in Fernando Gonzalez se poznata že iz najstniških let. | Foto Guliverimage

Roger Federer in Fernando Gonzalez se poznata že iz najstniških let.

Foto: Guliverimage

Nekdanji teniški igralec Fernando Gonzalez je teniško javnost presenetil, potem ko je dejal, da Roger Federer v mladih letih kot igralec ni bil nič posebnega, pravzaprav je bil slab.

Fernando Gonzalez in Roger Federer se poznata že iz otroških letih. In čilenski igralec je povedal, da je bil takrat najboljši, medtem ko je bil Roger Federer eden slabših igralcev. A se je v profesionalni karieri vse spremenilo. V tem času sta igralca odigrala 13 dvobojev, kar dvanajstih pa jih je dobil Švicar.

Pomembno vlogo v športni karieri Rogerja Federerja je igrala tudi njegova žena Mirka. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Pomembno vlogo v športni karieri Rogerja Federerja je igrala tudi njegova žena Mirka. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Postal je eden najboljših

Roger Federer je v svoji 24-letni karieri postal eden najboljših teniških igralcev vseh časov. Postal je prvi teniški igralec, ki mu je uspelo zmagati na 20 turnirjih za grand slam. Pozneje sta ga presegla Rafael Nadal in Novak Đoković. Baslečan je v svoji bogati karieri osvojil 103 turnirske lovorike, med najboljšo deseterico na svetovni lestvici pa je preživel kar 968 tednov.

"Poznam ga, odkar sva bila stara 12 ali 13 let, in moram reči, da je bil pri tistih letih slab." | Foto: Reuters "Poznam ga, odkar sva bila stara 12 ali 13 let, in moram reči, da je bil pri tistih letih slab." Foto: Reuters "Moram reči, da je bil slab"

A kot je za TNT Sports razlagal danes 43-letni Gonzalez, Federer v mladih letih ni bil pretirano obetaven. Nekdanji peti igralec sveta je pred kratkim delil zgodbe o Federerju, ki segajo desetletja nazaj. "Poznam ga, odkar sva bila stara 12 ali 13 let, in moram reči, da je bil pri tistih letih slab," je bil iskren dobitnik zlate medalje iz olimpijskih iger v Atenah, ko je slavil v dvojicah.

Sicer je bil Roger Federer, zdaj že nekdanji teniški igralec, znan kot največji gospod tega športa in je vedno veljal za umirjenega teniškega igralca. A tudi on je na igrišču kdaj izgubil živce in se znesel nad svojim loparjem – tudi na družbenih omrežjih je zaokrožil videoposnetek, ki prikazuje, kako se je na trenutke razjezil, pravijo pa, da je bil v mlajših letih zelo divji.

"Odleglo mi je in vesel sem, da sem se upokojil." | Foto: Reuters "Odleglo mi je in vesel sem, da sem se upokojil." Foto: Reuters

Upokojitev je zanj pomenila olajšanje

V enem izmed  intervjujev za New York Times je Federer priznal, da je upokojitev zanj pomenila olajšanje. Na koncu je bil vesel, da je lopar postavil v kot. V športni karieri je dosegel vse, zato je bil ob tej odločitvi pomirjen. Že takoj za tem so sledili novi življenjski izzivi.

"Odleglo mi je in vesel sem, da sem se upokojil. Končalo se je na najboljši mogoč način – na Laverjevem pokalu. Bil sem obdan s svojimi največjimi rivali, tam so bili moja družina in moji prijatelji."

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal "Premalo ga cenijo"
Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković
Sportal Večna dilema
Ne spreglejte