Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
1. 6. 2015,
11.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ana Ivanović OP Francije

Ponedeljek, 1. 6. 2015, 11.05

7 let, 12 mesecev

Ana Ivanović: Da sem preveč čustvena? Ne, jaz sem Srbkinja!

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Srbska teniška igralka je bila v soboto presrečna, potem ko se je uvrstila v četrtfinale. To je prvič po letu 2008, ko je zmagala na tem turnirju. Ana je bila po zmagi tudi zelo čustvena.

Trenutno najboljša srbska igralka je v osmini finala premagala Jekatarino Makarovo in se uvrstila v četrtfinale OP Francije. Ivanovićeve nista motila ne veter ne prekinitev dvoboja zaradi dežja. Na koncu je Beograjčanka zmagala po dveh nizih in v sedmih letih prvič osvojila četrtfinale na Roland Garrosu.

Po dvoboju je bila na novinarski konferenci nasmejana in presrečna. "To je zame nekaj izjemnega. Če sem iskrena, nisem pričakovala, da bom tako dobro igrala. Moja pričakovanja niso bila tako visoka. Bila sem osredotočena na vsak dvoboj posebej in uspelo mi je. Zelo sem vesela in to veliko mi pomeni," je uvodoma povedala sedma igralka sveta.

"To moram dati iz sebe"

Nekateri so opazili, da je na igrišču veliko bolj čustvena kot sicer. "Da sem preveč čustvena? Ne, jaz sem Srbkinja! Veste, Srbi smo zelo čustven narod. To je del mene in to mi je všeč. V nekem obdobju so me večkrat rekli, naj bom manj čustvena in naj se bolj obvladujem. Več energije mi vzame, če na igrišču nisem pristna. To moram dati iz sebe. Zelo rada imam svojo državo in želim ji vrniti za vse, kar mi je dala. Veste, ni lahko odraščati med vojno. Še posebej ne s finančnega vidika, vendar mi je uspelo in zaradi tega sem srečna."

V četrtfinalu jo čaka Ukrajinka Elina Svitolina. Igralki sta se do zdaj pomerili šestkrat, vsakič pa je bila boljša srbska zvezdnica. "Pričakujem težek dvoboj. Napredovala je v svoji igri in zelo dobro je igrala prejšnji teden. Očitno ji pogoji tukaj zelo ustrezajo, vendar je zame najpomembneje, da se osredotočam na svojo igro. Verjamem, da imam možnost zmagati," je še povedala Ana, ki jo v Parizu na tribunah spodbuja njen fant in uspešen nogometaš Bayerna Bastian Schweinsteiger.

Ne spreglejte