Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
4. 10. 2012,
18.08

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

nameščanje izidov

Četrtek, 4. 10. 2012, 18.08

3 leta, 5 mesecev

Miha Žvižej: Že govorice o nameščanju so katastrofa

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za krožnega napadalca Slovenije Miho Žvižeja se sezona po prestopu v Toulouse ni začela spodbudno. Zavoljo finančnih težav kluba in posledično pogodbe je bil prisiljen sedeti na tribuni.

Na svoje in zadovoljstvo selektorja Borisa Deniča je v sredo prvič zaigral in slavil proti v zadnjih dneh razvpitemu Montpellieru. O tekmi, mračnem vzdušju v Franciji in reprezentanci je spregovoril za Sportal.

Po težavah s pogodbo ste vendarle zaigrali, in to prav proti Montpellieru. Kako je bila videti tekma? Zadovoljen sem. To sicer ni bil tisti stari Montpellier, ki ga pozna vsa rokometna Evropa. Bili so okrnjeni. Igrali pa so denimo Erlend Mamelund, Petar Metličić, William Accambray, Wissem Hmam, Mickael Robin … Še vedno dobra ekipa. Imeli smo polno dvorano, vzdušje je bilo super, malo nas je poneslo. Nismo pričakovali zmage, smo pa vedeli, da je to gotovo naša priložnost. Če bi bili v popolni postavi, bi bile naše možnosti malo manj realne.

Koliko se je Montpellieru poznal psihični padec? Zelo. Vidi se, da imajo velike probleme, kar je bilo očitno že na tekmi s Parisom. Daleč stran so od forme. Vidi se, da se z rokometom še najmanj ukvarjajo.

Iz prve roke lahko poveste, kako je videti, ko je vsa Francija na nogah zaradi montpellierske afere. Zelo napeto, mračno vzdušje je. Tudi v medije ni prišlo veliko informacij. Vsak prireja malo svojo zgodbo, tako da je vsak dan kaj novega ''zunaj''. Tudi igralci nimamo nobenih internih informacij. Niti ne vemo točno, kaj se dogaja, kako daleč je proces … Gotovo pa je afera zelo prizadela Montpellier in ves francoski rokomet. Že samo da se govori o goljufijah in nameščanju, je za takšen klub velika katastrofa.

Kako velik udarec je ta afera za francoski rokomet? Odvisno od sankcij in kazni, ki bodo sledile, če je kdo sploh stavil. Prej je bila liga dovolj močna finančno in pravno. Igralci so bili gotovi, da bodo dobili denar. Vse naj bi bilo čisto, posli pošteni. Francozi so dobili madež, ki se jih bo držal. Upam, da igralci niso bili zraven, ampak … Bomo videli. Trenutna situacija je res katastrofalna.

Kako ste sicer zadovoljni s svojo predstavo na debiju? V redu je bilo. Super sodelujemo z ekipo. Glede na to, v kakšnem položaju sem bil, sem zelo zadovoljen. Na črto dobim precej žog, z Danijelom Andjelkovićem in Jeromom Fernandezom smo kar dobra naveza. Nad mano je bilo tokrat ''nešteto'' sedemmetrovk. Ni težko igrati z rokometaši takšnega kova.

S tem, ko ste končno zaigrali, se vam je verjetno od srca odvalila skala. Ja, bila je malo čudna situacija, ker nisem vedel, ali bom ostal ali se preselil kam drugam. Hvala bogu so se stvari uredile. Ljudem v klubu je bilo v velikem interesu, da ostanem, zato so se resnično posvetili temu, da se moja pogodba uveljavi.

Kaj je bil glavni kamen spotike? Stari predsednik je klub na lepem zapustil z nekimi neporavnanimi računi. Potem niso imeli dovolj sponzorjev na papirju, da bi pravi čas dokazali finančno stabilnost. V francoski ligi mora združenje prvoligašev odobriti vse pogodbe. Klub mora dokazovati, da ima dovolj prihodkov zanje. S sponzorji je bilo urejeno že prej, a to ni bilo na papirju. Zato sem na žalost izpustil nekaj tekem. Do torkovega večera pa niti nisem vedel, da bom igral.

Konec meseca vas čaka reprezentančna akcija – začetek kvalifikacij za EP 2014. Z enim očesom že pogledujete proti njej? Ta reprezentančna akcija poteka v zelo rizičnem obdobju, zato moramo biti zelo zbrani. Zgolj pridemo, odigramo dve izjemno pomembni tekmi (z Romunijo in Belorusijo, op. a.) in se vračamo v klube. Časa za delo ni praktično nič. Pokazalo se bo, v kakšni formi smo. Ampak glede na našo pot pred kvalifikacijami mislim, da imamo zelo dobre možnosti, da zabeležimo prvi dve zmagi in nato naprej.

Ne spreglejte