Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 11. 2011,
14.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

poker

Sreda, 9. 11. 2011, 14.01

8 let

Heinzu 8,7 milijona dolarjev (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nemec Pius Heinz je v noči na sredo postal zmagovalec letošnjega glavnega turnirja svetovnega prvenstva v pokru (2011 World Series of Poker – Main Event), ki je potekalo v igralnici Rio.

Glavni turnir letošnjega prvenstva se je začel že meseca julija, ko je 6685 igralcev vplačalo 10.000 ameriških dolarjev ter upalo, da bodo prejeli del 64,5 milijonov dolarjev vredne pogače, ki si jo je razdelilo 693 igralcev. Najboljša deveterica, ki se je uvrstila na finalno mizo, se je znova zbrala v nedeljo 6. novembra, v noči na sredo pa so se pomerili še zadnji trije igralci, ki so ostali v igri. To si bili Američan Ben Lamb, ki je že pred tem prejel naziv najboljšega igralca leta, Čeh Martin Staszko in Nemec Pius Heinz, ki je imel na začetku zadnjega dne največ žetonov. Presenetljivo hitro je izpadel Lamb, tako da sta se za zmago udarila Staszko , ki je izločil Američana, in Heinz.

Njuna igra, v kateri je bil 22-letni Nemec nekoliko bolj agresiven, je nato trajala kar šest ur, igralca sta si ves čas izmenjavala žetone, nihče pa si ni priboril večje prednosti. Njuni navijači so bili ves čas na nogah, na trenutke pa so tako bučno navijali, kot da bi bili na nogometni tekmi. V zadnji igri turnirja je Heinz z asom in kraljem v roki "klical" Čeha, ki je v igro spravil vse svoje žetone. Staszko je imel v rokah desetico in sedmico, skupne karte pa niso ''zadele'' nikogar, tako da se je Nemec z najvišjo karto veselil naslova svetovnega prvaka, diamantne zapestnice in nagrade v vrednosti 8,7 milijona dolarjev, kar je tretja največja nagrada v zgodovini pokra. Stazko je za drugo mesto prejel 5,4 milijona dolarjev, Lamb pa 4,0 milijona dolarjev. V finalu so igrali še Američana Matt Giannetti (4. mesto – 3,0 mio USD) in Phil Collins (5. mesto – 2,3 mio USD), Irec Eogan O'Dea (6. mesto - 1,7 mio USD), Bob Bounahra (7. mesto – 1,3 mio USD), Ukrajinec Anton Makievski (8. mesto – 1,0 mio USD) in Britanec Sam Holden (9. mesto – 782.000 USD).

Ne spreglejte