Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 10. 2008,
8.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 10. 2008, 8.56

8 let

Dalibor Volaš: Vedel in verjel sem, da bo prišel moj čas

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Enajsti krog PrveLige Telekom Slovenije je na vrh lestvice izstrelil vijoličasto zasedbo, naziv najboljšega nogometaša pa si je prislužil napadalec Maribora, 21-letni Ankarančan, Dalibor Volaš.

Srečanje v minulem krogu vam je prineslo veliko veselja, saj je Maribor v štajerskem derbiju ugnal Rudar in po dolgem času zasedel prestol elitne slovenske lige … Res je. Nedvomno so bili ob tem prisotni lepi občutki, saj smo se z zmago povzpeli na prvo mesto. Pokazali smo velik karakter, prav tako pa smo dokazali, da smo zmožni premagati vsako ekipo. Doslej nas je zgolj nekaj točk ločilo od samega vrha, zato smo imeli lepo priložnost, da se tokrat povzpnemo na prvo mesto. To smo tudi čakali in dočakali.

Bržkone pa se je nasmeh prikradel tudi na vaš obraz, saj ste se z odlično igro in že četrtim zadetkom okitili z nazivom najboljšega igralca 11. kroga … To je velika čast in vsaka pohvala je več kot dobrodošla. Še toliko bolj sem vesel, ker so me za najboljšega igralca določili gledalci, bralci in seveda novinarji.

Kako ste se vi in vaša ekipa počutili po šesti prvenstveni zmagi v letošnji sezoni in posledično prvem mestu na lestvici? Ko smo izvedeli za rezultat med ekipama Nafte in Domžal, smo po tihem upali, da premagamo Rudar in zasedemo prvo mesto. Strmeli smo k temu cilju in ko se je tekma končala, smo bili vsi srečni.

Je torej v štajerski prestolnici že čutiti evforijo? Ne vem. Morda med gledalci, med nami igralci namreč ne. Normalno treniramo naprej in se pripravljamo na novo tekmo. Naš cilj je, da ostanemo na vrhu lestvice tudi po sobotnem srečanju proti Labodu Dravi.

Na začetku sezone vam bržkone ni bilo najlepše, saj v drugem krogu, ravno proti velenjskemu Rudarju, niste dobili priložnosti za igranje, v tretjem in četrtem krogu pa ste v igro vstopili šele v 70. oziroma 71. minuti. Kaj bi dejali o tem? Nobenemu igralcu ni lepo, če je na klopi. Zavedal sem se, da v naši ekipi prevladuje velika konkurenca, a hkrati sem vedel, da enkrat mora priti tudi moj čas za dokazovanje. Na srečo sem to tudi dočakal.

Iskreno rečeno, ste bili takrat zelo razočarani? Vsekakor sem bil. Vsak igralec trenira in daje na treningu vse od sebe, da se potem uvrsti v udarno enajsterico. A o vsem tem odloča trener. Moja naloga je izključno ta, da se dokazujem na treningih in maksimalno izkoristim ponujene priložnosti na srečanjih.

Prvenec v letošnji sezoni ste dosegli v petem krogu, ko ste pred domačimi gledalci visoko, s 4:1, ugnali najprijetnejše presenečenje letošnjega prvenstva, lendavsko Nafto. Se vam je takrat ob zadetku, zaradi pričakovanj z vseh strani, odvalil kamen od srca? Nedvomno. Nekaj časa namreč nisem bil v prvem planu, zato sem hotel dokazati, da sodim med najboljših enajst. Igral sem dobro, zadel in vknjižili smo tri točke.

V najbolj nogometno mesto ste v minuli sezoni zimskega prestopnega roka prišli kot velika okrepitev, vmes pa ste bili zaradi neizpolnjenih pričakovanj nekaj časa na udaru kritik. Kako ste jih prenesli? Sam sem se zavedal, da nisem odigral tako, kot sem si želel. A potreboval sem tudi nekaj časa, da sem se prilagodil okolju, ki je veliko zahtevnejše od koprskega. Vedel in verjel sem, da bo prišel tudi moj čas. In res je prišel …

Član najtrofejnejšega kluba na slovenskih igriščih, ko vas je poklical Zlatko Zahovič, ste postali meseca januarja. Vaše prve misli ob takratnem klicu so bile … Velika čast je, ko te pokliče človek, kot je Zlatko Zahovič. Vsi namreč vemo, kaj je on pomenil ne le v slovenskem nogometu, ampak tudi v evropskem. Takega klica ne doživiš ravno vsak dan. Ob tem sem bil ponosen in presrečen.

Kot ste že dejali, nogometnega virtuoza in vašega športnega direktorja nedvomno ni treba predstavljati. Pa vendarle, kaj bi dejali o njem? Zlatko je človek z veliko karizmo in ima svoj jaz. Zato ga resnično cenim in sicer ne samo kot igralca ali športnega direktorja, ampak tudi kot človeka. V tem času sem ga že toliko spoznal, da lahko rečem o njem zgolj pozitivne stvari.

V minuli sezoni stre trenirali pod okriljem Branka Horjaka, v tej sezoni pa vam "dirigira" Darko Milanič. Razlika med trenerjema je... Vsi vemo, da je vsak trener drugačen. Branko Horjak ima svoje metode, Darko Milanič pa spet svoje. Ne bi pa se poglabljal v to, kako kdo opravlja svoje delo, saj to ni v moji pristojnosti.

Kako ste se kot Primorec znašli na Štajerskem? Zelo dobro. Že od prej sem poznal nekatere soigralce, moram pa reči, da se ni bilo ravno lahko navaditi na mariborsko mentaliteto. Da je bilo lažje, so mi v veliko pomoč bili ravno soigralci. Slednjim sem za to zelo hvaležen.

Dve leti nazaj ste bili tudi na račun trinajstih zadetkov okronani z nazivom najboljšega igralca druge lige. Je morda vaš naslednji cilj biti kralj strelcev elitne slovenske druščine? Vsekakor. A moj prvi cilj je z Mariborom narediti čim večji uspeh, šele nato pridejo na vrsto osebni cilji. Da bi pa bil najboljši strelec prve slovenske lige, pa si namreč želi vsak napadalec. Zavedam pa se, da bo to težko, saj je konkurenca velika, prav tako pa je veliko dobrih strelcev.

Doslej ste se med strelce vpisali štirikrat. Nam zaupate, s kolikšnim številom doseženih zadetkov bi bili zadovoljni ob koncu sezone? Toliko, da bo dovolj za osvojitev naslova.

S kakšnimi občutki se spopadate kot član štajerskega ponosa, kjer je zaradi vseh pritiskov treba imeti tudi trdo kožo? Maribor je največji slovenski klub, zato so temu primerna tudi pričakovanja. Občutil sem, da je tukaj pritisk veliko večji kot v Kopru, kjer sem igral prej. Vendar sem se moral temu prilagoditi in menim, da nam kot ekipi gre dobro.

Pri sedemkratnih državnih prvakih se nahaja lepo število napadalcev. S katerim od slednjih se v napadu najbolj ujamete? Vsak je zelo dober na svoj način. Če ne bi bilo tako, ne bi bil član tega kluba. Težko se odločim zgolj za enega, saj vsi na svoj način dokazujejo, da so dobri igralci.

V tej sezoni je slovenska liga zelo izenačena. Komu bi pripisali največ možnosti za osvojitev naslova državnih prvakov? To je težko reči. Na začetku sezone so vse možnosti za prevlado pripisovali Interblocku. A pokazalo se je, da je liga izenačena in da je veliko dobrih igralcev. Ravno zaradi tega je tudi veliko ekip kandidatk za vrh.

Kakšni so cilji vijoličaste ekipe v tej sezoni in kakšni so vaši osebni cilji? Cilj ekipe je nedvomno vrh. Želim si, da bi se uvrstili v Evropo in osvojili naslov državnih prvakov. Kar pa se tiče mojih osebnih ciljev, pa je pokazati čim boljšo igro ter pomagati Mariboru k čim večjemu uspehu. O nadaljnji usodi pa bom razmišljal v prihodnje.

Vaš nekdanji klub, Koper, je prikovan na dno prvenstvene lestvice. Glavni razlog takega neuspeha tiči v … Težko rečem, saj ne spremljam dogajanje v Kopru. Vem, da imajo kakovostne igralce, a osebno ne bi znal reči, kaj je razlog temu neuspehu.

Bili ste član mlade izbrane vrste do 21 let, ko je v vlogi selektorja nastopil Branko Zupan. Da so se med slednjim in vami pojavila določena nesoglasja, ni nobena skrivnost. Kaj se je pravzaprav dogajalo? Nič takega … Nisva se pač strinjala v nekaterih pogledih. On je videl ene stvari tako, jaz sem jih videl drugače. Ni mi dal priložnosti, a sedaj je o tem brezpredmetno govoriti.

Slovenska članska reprezentanca je odlično začela kvalifikacije za svetovno prvenstvo in morda je to začetek nove nogometne pravljice. Bržkone bi bili del slednje tudi vi … Lepo je, da so naši nogometaši tako odlično začeli kvalifikacije. Lagal bi, če bi dejal, da si ne želim zaigrati v reprezentanci. Obleči dres slovenske izbrane vrste je namreč želja vsakega igralca. Nedvomno si želim nekega dne biti član reprezentance.

Ste se v poletnem prestopnem roku spogledovali s prestopom na tuja nogometna igrišča? Konkretna ponudba ni prišla v klub.

Pa vendarle, kje v tujini bi najraje zaigrali? Moja želja je Španija in Anglija. Vsak teden namreč po televiziji spremljam tekme, kjer na vrhunskih štadionih igrajo vrhunski igralci. Zaigrati tam in doživeti vse to v karieri si nedvomno želi vsak igralec.

V soboto vas zaradi reprezentančnih akcij pred štirinajstdnevnim premorom čaka nov štajerski derbi. Podali se boste namreč v najstarejše slovensko mesto k Labodu Dravi. Cilj je bržkone ostati na vrhu lestvice … Vemo, da so Ptujčani dobra ekipa z velikim imenom na klopi. Očitno se jim vse poklopilo, kar se je pokazalo tudi na lestvici. Naš cilj je znan - to so nove tri točke. Nedvomno smo to sposobni doseči, in sicer tudi na krilih naših navijačev, ki so naš dvanajsti igralec. Mislim, da nas bodo navijači prišli spodbujat v lepem številu in pripomogli k novemu uspehu.

Ne spreglejte