Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 6. 2018,
13.55

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

1

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško Rokometna liga prvakov

Petek, 29. 6. 2018, 13.55

5 let, 9 mesecev

Rokometna liga prvakov, žreb

Celjani dobili atraktivne tekmece v ligi prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

1

Celje Pivovarna Laško Gorenje Velenje | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Celjski rokometaši Pivovarne Laško bodo v sezoni 2018/19 evropske lige prvakov igrali v skupini B, tekmeci slovenskih prvakov pa bodo igralci PSG-ja, Pick Szegeda, Flensburga, Skjerna, Zagreba, Motorja Zaporožja in Nantesa, je odločil današnji žreb na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju.

Skupino A rokometne lige prvakov sestavljajo Vardar, Kielce, Barcelona, Meškov Brest, Veszprem, Montpellier, Kristianstad in Rhein-Neckar Löwen.

V skupini C so Metalurg, Bjerringbro-Silkeborg, Sporting, Bešiktaš, Čehovski Medvedi, Tatran Prešov, v skupini D pa Wisla, Ademar Leon, Elverum, Wacker Thün, Dinamo Bukarešta ter Cocks.

Trener si želi, da Zlatorog diha s Celjani

Trener slovenskih prvakov Branko Tamše se veseli evropske sezone. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Trener slovenskih prvakov Branko Tamše se veseli evropske sezone. Foto: Urban Urbanc/Sportida Kaj je po žrebu povedal trener Branko Tamše? "V skupinah A in B so sama eminentna imena evropskega rokometa. Vse ekipe so izjemno močne, kar pa je seveda čar elitnega dela tekmovanja. Verjamem, da je pred nami zanimiva sezona in da bo boj za napredovanje v osmino finala iz naše skupine zelo napet ter izenačen. Na to bo vplivalo veliko dejavnikov, tako kvaliteta ekip, igre, poškodbe in vse, kar spada k rokometu. Veselim se že sezone, skupina je zelo pisana, klubi iz različnih držav imajo različne načine igranja, tako da se bo treba prilagajati iz tedna v teden. Vsi imajo vsaj takšne želje kot mi, torej priti ven iz skupine, ambicije nekaterih pa seveda glede na proračune segajo bistveno višje, na sam evropski vrh. Verjamem, da bomo vsem ekipam trd oreh in da bomo v tekmah vzeli čim več točk ter naredili vse, da bomo napredovali v osmino finala. Seveda to ne bo lahko, a želim si, da Zlatorog na čelu s Florijani diha z nami in da skupaj ustvarimo energijo, ki bo nadomestila pomanjkanje izkušenj, ter tako predstavimo Celje in Slovenijo v najlepši luči." 

Celje Pivovarna Laško Gorenje Velenje | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida

Kako trener Celja opisuje moč tekmecev?

Tamše pozna vse nasprotnike, za navijače pa so morda manj znani trije, s katerimi se bo celjski trener srečal prvič, Celje se je sicer enkrat že srečalo z Zaporožjem, ki pa je bilo takrat povsem drugačna ekipa in njihovo moč je na kratko ocenil takole:

"Skjern in Nantes sta ekipi, s katerima se bo Celje srečalo prvič, Zaporožje pa je enkrat že gostovalo v Zlatorogu. Skjern je tipični predstavnik danskega rokometa. Ta vrača bivše in sedanje reprezentante v svojo ligo, so zelo zanimiva in atraktivna ekipa, ki igra hiter in dopadljiv rokomet, z veliko kombinatorike, in morali bomo biti zelo pazljivi. Na drugi strani pa je Nantes, ki je bil letos na zaključnem turnirju oziroma finalu in to že samo po sebi dosti pove o njih. So zelo močna in kompaktna ekipa. Velik poudarek dajejo igri v obrambi, ki jo prakticirajo zelo dobro, imajo pa tudi odlične strelce z razdalje ter igralce, ki veliko tečejo. Francoski rokomet prevzema vajeti v Evropi in Nantes ter seveda Pariz v naši skupini to le dokazujeta. Nam manj znani tekmec je še Zaporožje, ki pa je ekipa, ki po imenu ne spada v sam vrh rokometa. A izjemno veliko vlagajo v razvoj. V tem trenutku imajo štirikrat do petkrat večji proračun kot Celje. V Ukrajini ni lahko igrati, verjetno bodo igrali ostro, trdo, mi pa bomo proti njim gotovo poizkušali igrati hitro in se na ta način kosali z njimi. Skratka, čaka nas zelo zanimiva sezona. Verjamem, da lahko s pomočjo navijačev v našem Zlatorogu uresničimo zastavljene cilje."

RK Krim Mercator
Sportal Krimovke z Madžarkami, Nemkami in ...
ivan sliskovic slišković
Sportal Ivan Slišković se iz Celja seli k nemškemu Göppingenu
Celje Pivovarna Laško Gorenje Velenje
Sportal Rok Plankelj novi direktor celjskega rokometnega kluba
Ne spreglejte