Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 10. 2011,
13.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Krim

Sreda, 5. 10. 2011, 13.19

8 let

Trikratni evropski prvak v Stožicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Trikratni in dvakratni evropski prvak v dvorani v Stožicah. Zanesljivo se v petek obeta rokometni spektakel, razpleta katerega ni mogoče napovedati. To potrjuje tudi izkušena Ljudmila Bodnjeva.

Krim in Viborg sta se v zgodovini elitnega evropskega tekmovanja pomerila že desetkrat, v prid tokratnim gostiteljicam gre šest zmag, trikrat je Krim Izgubil, enkrat pa imel neodločen izid. Kapetanka Krima Mercatorja Ljudmila Bodnjeva še kako dobro pozna danske nasprotnice, najbolj boleč je bil poraz v finalu v sezoni 2005/06. "O moči Viborga v tej sezoni nisem dvomila, čeprav je imel lani kar nekaj težav. Pogledala sem nekaj tekem – v danskem prvenstvu in kvalifikacije za ligo prvakinj. Vidi se samozavest ekipe, pokrite ima vse igralSke položaje in izgleda brez šibkih točk." Barve Viborga branijo nekatere najboljše igralke sveta kot so Grit Jurack, Anja Althaus, Johanna Ahlm, Camilla Mikkelsen, Christine Pedersen itd.

Pred sezono so Viborg zapustile Gorica Ačimović, Maja Savić, dobili pa so zvezdnico, Švedinjo Isabelle Güllden in nekatere mlajše danske igralke. Na uvodu v ligo prvakinj je razorožil aktualne evropske prvakinje iz Larvika. Tudi Krim se je izkazal z zmago v Koprivnici. "Za prvo tekmo smo odigrale dobro. Upam, da smo se zdaj sprostile, vem pa, da nismo pokazale vsega, kar zmoremo. Nervoza se je poznala v napadu, kjer zmoremo precej več tudi v obrambi nismo bile stoodstotne vseh šestdeset minut. Če popravimo napake iz prve tekme, pričakujem pozitiven rezultat," je prepričana o uspešnem prvem letošnjem preizkusu v veliki dvorani v Stožicah. Tekma se bo začel ob 18. uri v petek, rokometno zgodbo na igrišču pa bo popestril spremljevalni program pred dvorano in v njej. Izkušena 32-letnica je zadovoljna z nepopustljivostjo prenovljene ekipe in poudarja, da je v tej sezoni igralski kader v primerjavi s preteklimi leti izkušenejši.

Domača igrišča nimajo več takšne prednosti

"Moraš zaupati soigralkam in verjeti v ekipo. Lani smo morda v končnicah slabše reagirale, saj so bile igralke mlajše in manj izkušene. Danes pa imamo drugačen kader," dodaja "Ljudka", ki se zaveda pomembnosti obračunov v Ljubljani. "Za napredovanje moramo dobiti vse domače tekme in vzeti kakšno točko na gostovanju. To drugo smo že naredili. Je pa res, da v sodobnem rokometu domača igrišča nimajo več takšne prednosti kot včasih, kar so že nemalokrat dokazale različne ekipe."

V prvem delu pred reprezentančnim premorom tako Ljubljančanke čaka domača tekma z Viborgom ter gostovanje pri Larviku, dve točki sta že varno v žepu, koliko so jih "krimovke" še sposobne nabrati? Viborg bo vsekakor prvi pravi pokazatelj vrednosti ekipe.

Ne spreglejte