Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
12. 5. 2016,
12.19

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

rokomet Celje Pivovarna Laško RK Gorenje Velenje

Četrtek, 12. 5. 2016, 12.19

6 let, 8 mesecev

Tako razburljivega derbija še ni bilo

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
gorenje celje derbi | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Rokometaši Gorenja sicer še na 14. prvenstveni tekmi zapored niso uspeli premagati Celjanov, a imajo pred zadnjimi petimi tekmami sezone na lestvici korak, beri točko, prednosti pred pivovarji.

Peta tekma Gorenja in Celja v letošnji sezoni in drugi remi. Zapored. Velenjčani še na 14. prvenstveni tekmi po vrsti niso uspeli premagati Celja, vendar pa so se uspeli na izjemen način dvigniti iz brezna zaostanka sedmih zadetkov, ki so si ga pridelali v prvem polčasu. V nadaljevanju so prikazali bistveno bolj energično in čvrsto igro v obrambi, kar je pospešilo tudi napad.

V končnici sta imeli priložnost za zmago obe ekipi, nekoliko lepšo Celjani, pri katerih se je po tekmi nabralo nekaj (pre)več živčnosti. Tako razburljivega derbija to sezono še ni bilo. Pivovarji so na lestvici še vedno drugi, Velenje ima točko prednosti. Do zadnjega derbija sezone v Zlatorogu konec maja pa vsako ekipo čakajo še po štiri tekme.

 

Urban Lesjak je bil mad najvidnejšimi akterji tekme. | Foto: Vid Ponikvar Urban Lesjak je bil mad najvidnejšimi akterji tekme. Foto: Vid Ponikvar

 

Pogled s celjske polovice igrišča:

Urban Lesjak, avtor 15 obramb v vratih Celja:
"Ne najdem besed za to, kaj se je dogajalo v drugem polčasu. To, za kar smo garali, smo zapravili v nekaj minutah in Gorenje se nam je približalo na tri ali štiri gole.

Velenjčani so dobili zalet, nam ni stekla igra v obrambi, Gorenje so ponesli lahki goli iz protinapadov. Če nihče ne bo naredil spodrsljaja, bo odločala zadnja tekma v Celju."

Blaž Janc, hibrid krila in zunanjega igralca, ki je dosegel štiri gole:
"Glavni problem je bil v našem napadu. Bili smo preveč statični. Ni bilo več naših polprotinapadov in hitrih centrov. Ne vem, zakaj. Do konca je še pet tekem. Pet naših zmag in prvenstvo bo naše."

Blaž Kleč je dosegel serijo pomembnih golov. | Foto: Vid Ponikvar Blaž Kleč je dosegel serijo pomembnih golov. Foto: Vid Ponikvar

 

Pogled z velenjske polovice igrišča:

Nejc Cehte, najučinkovitejši rokometaš Gorenja s šestimi goli:
"V prvem delu smo igrali za zavoro, nismo zadevali zicerjev, ni bilo naše lahkotne igre. V nadaljevanju smo se sprostili, začeli zadevati, a bili gol prekratki. Še vedno smo prvi, lažje bi bilo naslov loviti na kakšni drugi tekmi kot pa v Celju.

Blaž Kleč, strelec petih Golov za Gorenje, tudi izenačujočega:
''Glede na to, da je imelo Celje v prvem polčasu veliko prednost, smo se uspeli pobrati in kapo dol našim fantom. Nismo se predali in verjeli v to, da lahko pridemo do točke ali celo dveh. Na koncu nam je morda zmanjkalo malce športne sreče, da bi zmagali, a vseeno moramo biti ponosni tudi na ta remi.''

Ne spreglejte