Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 1. 2012,
9.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marko Šibila

Sreda, 25. 1. 2012, 9.21

8 let

"Slovenskega rokometa ne gre kar tako odpisati"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska rokometna je reprezentanca je proti Madžarom prikazala še eno izjemno predstavo, jih premagala in stopila korak bližje do Londona. "To je velika zmaga," je zadovoljen Šibila.

Po rezultatsko skopem začetku prvenstva, ko so izgubili prvi dve tekmi, je bilo malo tistih, ki so Slovencem napovedovali takšno nadaljevanje. Z zmago nad Madžarsko pa ima četa Borisa Deniča popolnoma realne možnosti za osvojitev tretjega mesta v skupini II, ki jih vodi v borbo za končno peto mesto na prvenstvu. "Igrali so odlično, pokazali veliko mero zrelosti in zasluženo zmagali. Na igrišču so pustili srce. To je velika zmaga in treba jim je čestitati za borbenost ter kvalitetno igro," po drugi zmagi Slovencev na evropskem prvenstvu v Srbiji ni mogel skriti navdušenja Marko Šibila, trener mariborskega Branika in predstojnik katedre za rokomet na Fakulteti za šport. Če si bo marsikdo prvenstvo v Srbiji zapomnil po kar nekaj nerazumljivih in na trenutke čudnih sodniških odločitvah, to ne velja za Šibilo: "S sojenjem se je nesmiselno obremenjevati. Nekatere odločitve so upravičene, druge so bolj subjektivne. A vedeti je treba, da je rokomet igra kontakta. Na igrišču se dogaja marsikaj in mnoge stvari tudi sodniki težko razberejo. Slovenci so na tekmi z Madžari dokazali, da če si skoncentriran in se osredotočaš le na igro, sodniki nimajo nekega vpliva. Tudi oni namreč prepoznajo kakovost in suverenost ekipe, ki se ne ukvarja z njihovimi odločitvami. Seveda so ekipe, ki imajo visok status in se jim dopušča malo več, kar pa se dogaja pr vseh športih."

Po veliki zmagi nad vzhodnimi sosedi Slovenci nimajo prostega dneva. Že takoj v sredo jih čaka mogoče najpomembnejša tekma prvenstva s Španci, ki lahko v zadnjo tekmo skupinskega dela gredo sproščeno, saj so si polfinale že zagotovili. Šibila je prepričan, da tekma kljub temu ne bo lahka in Špancev ne smemo kar tako odpisati: "Ekipe kot je Španija ne "kalkulirajo". Naši fantje so pokazali, da imajo kvaliteto in da se nam obeta še ena lepa tekma, v kateri presenečenje ni izključeno."

Slovencem lahko to prvenstvo prinese veliko, velika nagrada za dobre predstave pa bi bila uvrstitev na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre v Londonu. "Tudi če se ne uvrstijo v kvalifikacije za OI ne bi bil razočaran. Ekipa je dokazala, da sodi med zelo solidne reprezentance. Rokometaši so tehnično, taktično in telesno zelo dobro podkovani, mogoče jim manjka kakšen kilogram, ampak zaradi tega imajo druge sposobnosti. Uvrstitev na kvalifikacijski turnir za OI je zame drugotnega pomena. Eno veliko tekmovanje ni tako pomembno kot to, da imamo neprestan stik z vrhom," meni Šibila.

Kot že rečeno, bo zadnja tekma skupinskega dela proti Špancem na sporedu že v sredo ob 18.10. Ugoden razplet bi Slovencem prinesel boj za končno peto mesto prvenstva, kar bi bilo za to mlado reprezentanco izjemen uspeh. "Fantje so dokazali, da slovenskega rokometa ne smemo kar tako odpisati," dodaja Šibila, ki je bil kot pomočnik selektorja del pravljice iz leta 2004, ko je Slovenija na domačem evropskem prvenstvu osvojila srebrno medaljo.

Ne spreglejte