Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
2. 9. 2017,
21.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Marko Šibila Branko Tamše Maribor Branik Celje Pivovarna Laško superpokal Slovenije

Sobota, 2. 9. 2017, 21.13

6 let, 6 mesecev

Po superpokalni tekmi

Celje slavi prvo lovoriko sezone #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Celjski rokometaši so šestič v zgodovini osvojili slovenski superpokal, potem ko so v Slovenj Gradcu premagali Maribor z 32:25 (15:13).

Celjski rokometaši se veselijo šestega superpokala v zgodovini. V Slovenj Gradcu, tradicionalnem rokometnem gnezdu, kjer se je zbralo kakih 900 gledalcev, so ugnali Maribor z 32:25. Vijolični rokometaši so blesteli v prvi tretjini tekme, vse ostalo pa je bilo v znamenju pivovarjev, pri katerih je imel Urban Lesjak 13 obramb.

Kristian Bećiri in Luka Mitrović sta zadela po štirikrat. Za Maribor je Andris Celminš dosegel šest golov, Milan Đurica je imel deset obramb. Z zmago so pivovarji še utrdili svoj primat, kar zadeva osvajanje superpokala.

Dozdajšnji osvajalci superpokala:

2007: Celje PL
2008: Cimos
2009: Gorenje
2010: Celje PL
2011: Gorenje
2012: Gorenje
2014: Celje PL
2015: Celje PL
2016: Celje PL
2016: Celje PL
Pogled Branka Tamšeta:

"Po zmagi v Velenju sem slutil, da bo pri mojih izbrancih prišlo do nekega zadovoljstva. Tega nikakor ne odobravam, vse to pa se je najbolje videlo na uvodu današnje tekme. S prvim delom nisem zadovoljen, od 20. minute naprej pa smo igrali strpno in pametno. Čestitke Mariboru za pošteno igro, predvsem pa mojim fantom za novo lovoriko, ki smo jo zasluženo osvojili. Gremo naprej."

Poletni Maribor

Kot da bi zmaga na derbiju z Gorenjem Celjane nekoliko uspavala, so imeli v dvoboju z državnimi in pokalnimi prvaki več elena, poleta in energije Mariborčani. S strpno, a hitro in kombinatorno igro na postavljeno obrambo so pivovarjem že v prvih 15 minutah zabili več kot tretjino kvote golov, kot jo je v sredo Gorenje doseglo na vsej tekmi.

Pogled Marka Šibile:



V prvih dvajsetih minutah je bila vroča predvsem vijolična zunanja linija. V gol je šla večina žog, ki so jih v njegovi smeri poslali Aleksander Špende, Andris Celminš in Žan Šol, sin slovenjgraškega rokometa. Ob odličnem novincu Marinu Đurici v vratih so imeli Maribročani priložnost skočiti celo na pet golov prednosti.

Delni izid 8:2

A niso. In Celjani so vešče izrabili priložnost za zasuk. Njihov napad sta poživila Luka Mitrović in Dani Dušebajev. Vratarski primat je začel prevzemati Urban Lesjak, ki je ohladil strelce Maribora. Ta je začel tudi dejavneje izgubljati žoge.

To pa je področje, kjer se Celje počuti kot doma. Šest minut, pet hitrih zadetkov iz protinapadov in hitrega centra, ki so jih podpisali Dušebajev, Kristian Bećiri, Jan Jurečič in Tilen Kodrin, in Celjani so napravili delni rezultat 8:2. Sploh prvič na tekmi pa so povedli šele v 27. minuti.

Luka Žvižej je spet dobil svojo 77-ico. Na kakšno novo lovoriko bo pa še počakal. | Foto: L. G. Luka Žvižej je spet dobil svojo 77-ico. Na kakšno novo lovoriko bo pa še počakal. Foto: L. G.

Dobrodošlica za Luko Žvižeja

Nekdanji kapetan Celja, zdaj pa adut Maribora Luka Žvižej, ki so ga Florijani ob predstavitvi pozdravili s stoječimi ovacijami in vzklikanjem njegovega imena, je kot ponavadi prispeval velik obrambni delež. Veliko žog v napadu ni dobil, zadel je vse štiri sedemmetrovke in končal pri petih golih.

Njegova ekipa po odmoru ni več našla navdiha iz prvega polčasa. Đurici se je ustavilo v vratih. Ko ga je zamenjal Celjan Tilen Leben, je bilo že prepozno. V 18 minutah je mariborski napad zmogel le šest golov. Celjani pa so našli sproščenost in posrečeno rotacijo. Dušebajev, ki v Velenju ni igral, je imel ob štirih golih 100% strel. Ob tem pa je igral tudi v središču obrambe. Pri Mariboru je pohvale požel Kristjan Bezgovšek, krožni napadalec in zadnji prišlek.

Za beleženje mariborskih izgubljenih žog nam je skoraj zmanjkalo prostora. Našteli smo jih 19. Celje je imelo dvoboj popolnoma v rokah, letvica prednosti je segla do desetih golov. Oba trenerja pa sta na igrišče poslala vse fante. Zanimivo: Florijani so v končnici skandirali "Maribor, šampion." Verjetno tudi v čast in slavo nogometni ligi prvakov.

Naj, naj

Pred tekmo je postalo znano, da je naboljši igralec lanske sezone po izboru trenerjev postal Blaž Janc, najboljša igralka pa lani Zagorjanka, zdaj krimovka Tjaša Stanko. Najuspešnejši vratar je bil nekdanji as Loke, zdaj Celja Aljaž Panjtar, njegova kolegica pa krimovka Miša Marinček. Priznanja so dobili tudi najboljši trije klubi pri delu z mladimi. To so Krka, Celje in Mokerc.

Celjani naslednjo tekmo igrajo v sredo, ko v drugem krogu lige Seha v Zlatorog prihaja beloruski Meškov s Simonom Razgorjem in Vidom Potekom. Prvo tekmo lige NLB bodo Mariborčani odigrali v soboto 9. septembra v Novem mestu.

Celje P : Maribor Branik 32:25 (15:13)

Slovenj Gradec, športna dvorana, gledalcev 800, sodnika: Igor in Dejan Ivančič (oba Gorišnica).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (13 obramb), Panjtar (1 obramba); Vujović 1 (1), Jurečič 3, Malus 2, Razgor 1, Suholežnik 1, Marguč 1 (1), Mitrović 4, Kodrin 3, Anić 2, Dušebajev 4, Mačkovšek 3, Mlakar 2, Bečiri 5, Ocvirk.

Maribor Branik: Đurica (10 obramb), Čudič, Leben (5 obramb), Cvetko 1, Bogadi, Celminš 6, Sok 2, Šol 2, Velkavrh 3, Špende 4, Stopar 1, Bezgovšek, Štumpfl, Sivić, Kete 1, Žvižej 5 (4).

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (2), Maribor Branik 4 (4)
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 2, Maribor Branik 0 minut.
Rdeči karton: /.
Ne spreglejte