SiolNET. Sportal Rokomet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenci brez lige Seha!

1

termometer

Čeprav je še pred kratkim kazalo drugače, se slovenski rokometni klubi ne bodo vključili v regionalno ligo Seha. Izredna skupščina Rokometne zveze Slovenije bo 2. julija.

Pogajanja so bila dolga, strani sta bili blizu dogovora. Slovenci so želeli v regionalno rokometno ligo Seha s tremi klubi, Celjem, Gorenjem in Mariborom, podpisan naj bi bil že en dogovor.

A konec prejšnjega tedna so se stvari začele zapletati. Vodstvo Sehe je želelo bistveno višjo participacijo, po naših neuradnih podatkih trikrat, kot je bilo sprva dogovorjeno. Skupaj po 300 tisoč evrov na klub za dve sezoni. Slovenski klubi so ocenili, da je cena previsoka in ne bodo sodelovali v regionalnem tekmovanju, čeprav jim je to dovolila skupščina pred slabima dvema tednoma.

"Vodstvo lige Seha nam je odgovorilo, da ne pristaja na pogoje, ki so jih ponudili slovenski klubi. To posledično pomeni, da naši klubi ne bodo sodelovali v njej. Tristo tisoč evrov na klub v dveh sezonah je občutno preveč. Kamen spotike je bil absolutno denar, sploh pa obnašanje vodstva Sehe, ki je v zadnjem trenutku spremenilo prej dogovorjene zahteve," je za Sportal ostri zasuk v plovbi slovenskega rokometa na Balkan komentiral generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije Goran Cvijič.

Slovenski klubi so želeli v regionalno tekmovanje zaradi močnih tekmecev in povečanega potencialnega tržišča za pokrovitelje. "Veste, ničesar ne morem komentirati, dokler ne dobimo uradnega sporočila. Bilo bi nekorektno, ker smo v fazi razgovorov," pa se je glasil večerni odziv direktorja Seha Siniše Ostoića, ki, tako je trdil, še ni bil seznanjen z odločitvijo RZS in klubov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin