Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 7. 2018,
13.53

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

liga Seha RK Gorenje Velenje

Nedelja, 8. 7. 2018, 13.53

5 let, 9 mesecev

Izstopili iz regionalnega tekmovanja

Velenjčani zaradi prenatrpanega urnika DP nič več v ligi SEHA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Celje Gorenje | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Rokometni klub Gorenje Velenje v prihodnji sezoni ne bo nastopal v Ligi SEHA Gazprom, v katerem je moštvo iz Šaleške doline nastopalo v zadnjih dveh sezonah ter osvojilo šesto in peto mesto.

Rokometaši Gorenja Velenja bodo tako v prihodnji sezoni igrali v treh tekmovanjih – Pokalu EHF, Pokalu Slovenije ter državnem prvenstvu. V zadnjem bodo po sklepu Združenja klubov Lige NLB igrali že od prvega kola prvega dela, kar s seboj prinaša 22 dodatnih preizkusov.

"Glede na širino razpoložljivega igralskega kadra je omenjeno dejstvo edini razlog za odpoved sodelovanja velenjskega kluba v regionalni druščini Seha," so v klubu zapisali v sporočilu za javnost. 

Velenjčani v prihodnje ne bodo več del lige SEHA, igrali bodo v dveh domačih tekmovanjih in pokalu EHF. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Velenjčani v prihodnje ne bodo več del lige SEHA, igrali bodo v dveh domačih tekmovanjih in pokalu EHF. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Direktor obžaluje izstop

"V RK Gorenje Velenje želimo poudariti, da smo bili z organizacijo in nastopanjem v minulih dveh sezonah Lige SEHA Gazprom izjemno zadovoljni. Glavna sprememba, ki nam onemogoča vnovično sodelovanje, z jesenjo prihaja v državnem prvenstvu. V Ligi NLB bomo namreč po sklepu združenja prvoligaških klubov, ki smo mu sami na seji nasprotovali, primorani odigrati 22 tekem več. S širino našega igralskega kadra je nerealno pričakovati, da bi lahko ob tako znatno povišanem številu tekem hkrati nastopali na štirih frontah.

V želji, da bi bila sezona 2018/19 za naš klub kar najbolj uspešna, smo vodstvu lige na žalost morali sporočiti, da se Lige SEHA Gazprom v novi sezoni ne moremo udeležiti. Zadnja nam je v dveh sezonah prinesla precej pozitivnih izkušenj, zato upamo, da bomo lahko v prihodnosti v njej znova zaigrali," pa je za uradno spletno stran kluba dejal direktor Rok Bizjak.

Preberite še:
Jan Grebenc
Sportal Jan Grebenc je okrepil danski Skjern
Veselin Vujović
Sportal Slovenski selektor odšel v Srbijo
RK Krim Mercator
Sportal Krimovke z Madžarkami, Nemkami in ...
Ne spreglejte