Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 11. 2011,
21.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Iztok Puc Uroš Šerbec

Sobota, 5. 11. 2011, 21.17

8 let

Šerbec: Iztok je navduševal ljudi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
S čustvenim govorom se je pred drugo slavnostno tekmo v dvorani Zlatorog od nekdanjega soigralca in dobrega prijatelja Iztoka Puca poslovil nekdanji kapetan Slovenije in Celja Uroš Šerbec.

"Bil je pošten, vedno nasmejan, dobre volje. Človek, ki je navduševal ljudi, kamorkoli je le prišel," je med drugim dejal nekdanji soigralec, cimer in dober prijatelj Uroš Šerbec, medtem ko je pod stropom dvorane Zlatorog že visel dres s številko 10. Nekdanjo številko, ki jo je nosil preminuli nekdanji slovenski rokometaš, pa tudi član hrvaške in jugoslovanske reprezentance. Športni svet je izgubil velikega človeka.

Brumen: Velika čast, da sem lahko igral z njim

Puc, rojen leta 1966, je za slovensko reprezentanco zbral 34 nastopov in zabil 120 golov, poleg olimpijskega zlata s Hrvaško je v svoje vitrine pospravil še bron z EP 1994 na Portugalskem in srebro s SP na Islandiji. V dvorani Zlatorog so se mu poklonili tudi aktualni slovenski reprezentanti – trije so z njim igrali v Prulah 67 – Jure Natek, Matjaž Brumen in Uroš Zorman. Kot pravi Brumen: "Srečen sem, da sem imel čast igrati s takšnim igralcem kot je bil Iztok. Bilo mi je dano tisto, kar mnogim ni bilo nikoli."

Reprezentanca Slovenije, ki se je teden dni pripravljala na januarsko evropsko prvenstvo v Srbiji, se je v zanimivi tekmi pomerila s Celjem Pivovarno Laško. Pred tem pa je vsak izmed slovenske ekipe (30) kupil po deset vstopnic za humanitarni dogodek in s tem dodal v sklad za družino Iztoka Puca. Tako kot 4000 gledalcev, ki so prispevali po pet evrov in se udeležili lepega spominskega dejanja s pobudo Rolanda Pušnika.

Jasenka Puc: Iztok je bil z nami in je zagotovo ponosen

V zanimivi in napeti tekmi s celjsko mlado klopjo in slovensko dolgo s kar 24 reprezentanti so sprva prevladovali "pivovarji", nato pa so pobudo prevzeli Slovenci ter na polčas odšli s prednostjo 18:17, po 60 minutah pa slavili zmago s 35:32.

Na tribunah je bilo opaziti veliko znanih slovenskih imen, igralcev, nekdanjih igralcev, trenerjev, predsednika Rokometne zveze Slovenije Franja Bobinca in Zorana Jankovića. Slednji je bil v času prvega nastopa Slovenije na olimpijskih igrah, pri čemer je pomembno vlogo igral tudi Iztok Puc, predsednik krovne rokometne organizacije Slovenije. Janković je denimo dan po pobudi Pušnika za humanitarno tekmo na Sportforumu za 1000 evrov na dražbi kupil dres Slovenije Rolanda Pušnika.

S simbolnim ugašanjem luči in predajo čekov zbranega denarja (okoli 17.000 evrov) je Slovenija še enkrat pomahala v slovo rokometni legendi. Žena Jasenka Puc, ganjena nad dogodkom in prizadevnostjo, pa se je zahvalila prav vsem: "Hvala vsem, ki ste danes prišli V Celje. Hvala tudi vsem tistim, ki nas nosite v srcu in čutite z nami bolečino, a niste mogli biti tukaj. Nikoli ne bom pozabila vaše pomoči. Vem, da je Iztok nocoj ponosen." Za slovo pa se je v dvorani Zlatorog zaslišala poslovilna rima Dneva ljubezni. Iztok bo vedno ostal v srcih Slovencev in drugih narodov nekdanje Jugoslavije.

Družina Puc je prejela 15.200 evrov od organizatorjev od prodanih vstopnic, 1000 evrov od občine Velenje, 300 od rojstne občine Iztoka, Šoštanja, s prodajo dresov Vida Kavtičnika, Nikole Karabatića in Renata Vugrinca pa so zbrali še 310 evrov.

Ne spreglejte