SiolNET. Sportal Rokomet
0,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Kvalifikacije za SP v rokometu

Selektor izbral 21 rokometašic, ki gredo v boj za SP

0,16

termometer

Danska : Slovenija slovenska ženska rokometna reprezentanca EP 2022 Dragan Adžić |  | Foto: Grega Valančič/Sportida
Foto: Grega Valančič/Sportida

Selektor slovenske ženske rokometne reprezentance Dragan Adžić je izbral 21 igralk, ki bodo aprila igrale za preboj na svetovno prvenstvo.

Ženska rokometna reprezentanca Slovenije se bo v začetku aprila zbrala na reprezentančni akciji, na kateri bo odigrala dva kvalifikacijska dvoboja z Italijo za uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki bo med 30. novembrom in 17. decembrom na Danskem, Norveškem in Švedskem. Slovenija se bo z zahodno sosedo pomerila osmega in 12. aprila.

Po februarski reprezentančni akciji, ko je imel Dragan Adžić priložnost preizkusiti pripravljenost za igro na najvišji ravni slovenskih mladih igralk, se tokrat v reprezentančni tabor vračajo tudi nekatere nosilke slovenske zasedbe, ki si je na lanskem domačem evropskem prvenstvu priigrala uvrstitev na osmo mesto.

Selektor je na spisek uvrstil vratarke Amro Pandžić, Majo Vojnovič in Tajdo Tripkovič, krilne rokometašice Emo Marijo Marković, Majo Svetik, Emo Abino, Tijo Gomilar Zickero in Aljo Varagić, krožne napadalke Natašo Ljepojo, Valentino Klemenčič in Uršo Zelnik ter zunanje igralke Ano Gros, Elizabeth Omoregie, Barbaro Lazović, Nino Zulič, Ivono Barukčić, Nino Žabjek, Tjašo Stanko, Ano Abino, Emo Hrvatin in Erin Novak. Med rezervami, ki bodo v polni pripravljenosti čakale na morebiten klic selektorja, so pristale Blažka Hauptman, Špela Bajc in Živa Čopi.

Dom slovenske izbrane vrste med kratkimi pripravami na kvalifikacije za turnir svetovne elite bodo ljubljanske Stožice, kjer se bodo reprezentantke zbrale v ponedeljek, 3. aprila. Proti prizorišču prvega srečanja z zahodno sosedo bodo odrinile po četrtkovem dopoldanskem treningu, prvič pa se bodo z Italijankami pomerile v soboto, ob 18.30, v mestu Chieti. Iz pokrajine Abruzzo se bodo Slovenke v domovino vrnile po tekmi in v sredo na Kodeljevem (17.30) gostile tekmice na povratnem srečanju.
 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin