Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 3. 2019,
14.35

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

liga prvakov Celje Pivovarna Laško

Petek, 1. 3. 2019, 14.35

5 let, 1 mesec

pred gostovanjem pivovarjev na danskem

"Priprave zaradi poraza v Ormožu niso bile optimalne"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
RK Celje Pivovarna Laško vs Nantes EHF liga prvakov | Celjani boso ligo prvakov končali na gostovanju na Danskem. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Celjani boso ligo prvakov končali na gostovanju na Danskem.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v nedeljo, 3. marca, igrali zadnjo tekmo v ligi prvakov. Za slovo od najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini jih čaka gostovanje v Skjernu, obračun danskih in slovenskih prvakov pa se bo pričel ob 16.50.

CPL : PSG liga prvakov
Sportal Celjani za slovo od Evrope poraženi na Danskem

Celjani so se na zadnjih treh tekmah krčevito borili za napredovanje v osmino finala. Proti madžarskemu Picku iz Szegeda in nemškemu Flensburgu so izgubili v izdihljajih tekme, proti francoskemu PSG pa so bili na domačem igrišču brez moči.

Varovanci Tomaža Ocvirka se bodo na nedeljskem obračunu proti danski ekipi, kjer od te sezone nastopa tudi slovenski reprezentant Jan Grebenc, skušali izogniti zadnjemu mestu v skupini B. V primeru neodločenega izida jim bo to uspelo, v primeru poraza pa ne.

Na prvi tekmi Skjern tesno slavil

Na prvem medsebojnem obračunu v tej sezoni je v Zlatorogu slavil danski Skjern s 27:26, celjska ekipa pa je na naslednjih tekmah nato še dvakrat izgubila proti PSG in Picku iz Szegeda, po enkrat s francoskim Nantesom, Flensburgom, ukrajinskim Motorjem iz Zaporožja in hrvaškim Zagrebom. Na 13 tekmah je dosegla tri zmage (Zagreb, Flensburg in Motor Zaporožje) ter enkrat igrala neodločeno (Nantes).

Celjska ekipa se bo v Hamletovo deželo odpravila s slabo popotnico, v sredo je v vnaprej igrani tekmi 20. kroga v ligi NLB klonila na gostovanju pri ormoškemu Jeruzalemu, ki je na skromnem devetem mestu v 12-članski ligi.

"Priprave na zadnji obračun lige prvakov zaradi poraza v Ormožu niso bile optimalne," je pred odhodom na Dansko priznal trener Tomaž Ocvirk. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Priprave na zadnji obračun lige prvakov zaradi poraza v Ormožu niso bile optimalne," je pred odhodom na Dansko priznal trener Tomaž Ocvirk. Foto: Grega Valančič/Sportida

Želijo prikazati lepši obraz

"Priprave na zadnji obračun lige prvakov zaradi poraza v Ormožu niso bile optimalne," je pred odhodom na Dansko uvodoma priznal Ocvirk in dodal: "Imamo težave s sestavo ekipe, saj se nam močno pozna odsotnost levičarja na desnem zunanjem položaju. Tega nismo navajeni in se pozna v naši igri. Danci imajo nizke in spretne igralce, ki znajo izkoriščati slabosti visokih igralcev v obrambi. Igrajo zelo hitro in kaznujejo vsako napako. Gre za zelo izkušeno ekipo, številni igralci so vrsto let igrali v nemški bundesligi. Čaka nas težka tekma, po porazu v domačem prvenstvu želimo v Skjernu prikazati lepši obraz."

"Na tej tekmi bo šlo za čast. Ne mi in ne Skjern ne moremo več napredovati, oboji bomo skušali tekmovanje končati z zmago. Po spodrsljaju v domačem prvenstvu bomo dali vse od sebe, da se od lige prvakov poslovimo z zmago in pozitivno končamo evropsko pot. Prikazati moramo igro, kot smo jo na tekmah tega tekmovanja v Zlatorogu, ko smo premagovali ali bili blizu največjim ekipam. Trda obramba, odločna igra s čim več prekinitvami, tu bo treba zajeziti njihovo hitro igro, hkrati pa bo treba biti zbran v napadu," je pred tekmo dejal krilni igralec Tilen Kodrin.

Preberite še:

RK Celje Pivovarna Laško vs Nantes EHF liga prvakov
Sportal Pivovarji zabredli v novo krizo, za državni naslov se bo treba še potruditi
Ne spreglejte