Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 2. 2017,
12.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Robert Beguš Riko Ribnica rokomet Berlin Pokal EHF

Četrtek, 9. 2. 2017, 12.13

6 let, 6 mesecev

Proti svetovnim klubskim prvakom

Ribnica gosti zgodovinsko tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
ribnica politehnica | Foto L. G.

Foto: L. G.

V prvi sezoni nastopanja v evropskem pokalu so se rokometaši Ribnice že prebili v skupinski del pokala EHF. V skupini z danskim Gogom, St. Raphaelom in Berlinom danes Ribničani gostijo Nemce, svetovne klubske prvake.

Vstopnice za obračun z berlinskimi lisjaki, ki so na zadnji stopnički pred skupinskim delom izločili Gorenje, so že pošle. Dvorana ribniškega šolskega centra bo polna do zadnjega kotička. Tekmo si bo ogledalo 1.200 ljudi.

Ribničani, ki so v tretjem krogu izločili tekmece iz romunskega Temišvara, v zadnjem mesecu niso mogli računati na svoja pomembna člena. Nik Henigman in Jan Grebenc, ki ju je v zadnjem tednu mučila bolezen, sta bila vpeta v francosko reprezentančno akcijo, kjer je Slovenija osvojila sijajno tretje mesto. V generalki za četrtkov obračun so v gosteh premagali Dol TKI Hrastnik in še vedno vodijo v državnem prvenstvu.

 

Naši 'bekčini'! Čestitke za preboj v polfinale SP! #5 #30 #rdrikoribnica foto: Slavko Kolar

A photo posted by RD Riko Ribnica (@rdrikoribnica) on

Proti dvajsetkrat bogatejšim

"Pred reprezentančnim premorom je bila naša pripravljenost na višji ravni. V zadnjem obdobju smo imeli nekaj zdravstvenih težav, Jan Grebenc je zaradi bolezni celo obležal v postelji in ni bil vključen v proces dela," je uvodoma dejal Beguš.

"Čaka nas izjemno zahtevna tekma, igrali bomo z aktualnimi svetovnimi klubskimi prvaki, ki imajo na vsakem igralnem mestu po dva izjemno kakovostna rokometaša. Proračun berlinske ekipe je vsaj za dvajsetkrat večji od našega, a na igrišču bo na vsaki strani po sedem rokometašev. Na tej tekmi moramo odmisliti vse naše težave s poškodbami in boleznimi ter dati vse od sebe. Proti Berlinčanom gremo 'na glavo'," je še povedal nekdanji trener Krima, Olimpije in selektor ženske reprezentance.

V ribniški ekipi le redki igralci ne prihajajo iz lokalnega okolja. | Foto: L. G. V ribniški ekipi le redki igralci ne prihajajo iz lokalnega okolja. Foto: L. G.

Ko sta v ekipi dva Ribničana, dobijo kolajno

Ribnica je v lanski sezoni osvojila tretje mesto tako v prvenstvu kot v pokalu, kar je največji uspeh kluba v njegovi 60-letni zgodovini. Dolenjska zasedba se je prvič odločila sprejeti evropski izziv. Ob pomladitvi izbrane vrste so imeli Ribničani na svetovnem prvenstvu kar dva reprezentanta, to pa je očitno recept za slovenski uspeh. Reprezentanca je namreč tudi pred 13 leti, ko je osvojila evropsko srebro, imela dva Ribničana, Bena Lapajneta in Tomaža Tomšiča.

Berlinčani so v lanski sezoni bundeslige osvojili peto mesto. V Dohi so postali svetovni klubski prvaki, leta 2015 pa so že zmagali v pokalu EHF. Trener je prekaljeni Velimir Petković, ki vodi številne reprezentante - nemške, norveške, islandske, hrvaške ... Za Füchse igrajo Silvio Heinevetter, Jakov Gojun, Petar Nenadić, Hans Lindberg, Paul Drux, Fabian Wiede ...
Ne spreglejte