Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 4. 2011,
9.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gorenje kriza

Petek, 1. 4. 2011, 9.56

8 let

Premagali sami sebe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V končnico državnega prvenstva so Velenjčani stopili s petimi točkami naskoka, po treh krogih pa se je le-ta stopila na eno. Rokometaši Gorenja so očitno v neke vrsti krizi. Do konca še sedem krogov.

Že poraz proti neugodni Škofji Loki je nakazal, da v velenjskih vrstah ni več pravih odgovorov. Po le enem porazu v rednem delu tekmovanja in lepi igri je pogled na ekipo Branka Tamšeta povsem drugačen. Na derbiju v dvorani Zlatorog, kjer so jim oslabljeni Celjani prizadejali drugi poraz v končnici (v drugem krogu so doma premagali Trimo), niso bili niti blizu dvema točkama, čeprav je njihov vratar Ivan Gajić ubranil kar 21 strelov nasprotnikov!

Niso izkoristili ponujenega

"Bili smo slabi. Slabi v vseh elementih igre. Nimamo nikakršnega izgovora za ta poraz," je po tekmi v Zlatorogu dejal Nikola Manojlović, vidno razočaran pa dodal: "V prvem polčasu se je deset ubranjenih žog Gajića odbilo v roke Celja. Njegovih obramb nismo izkoristili, nasprotnik je dosegal lahke gole. Lahko rečem, da smo premagali sami sebe."

Ob odsotnosti poškodovanega Marka Bezjaka je prav Manojlović tisti, ki nosi večino bremena pri organizaciji napada. Priznava, da s soigralci v zadnjih tekmah ne delujejo najbolje. Ob dveh porazih v domačem prvenstvu, so doživeli še pravo malo katastrofo v četrtfinalu pokala EHF proti Göppingenu (poraz s 22:30). Kljub tesni situaciji na lestvici, pa pravi, da ni še nič izgubljenega: "Bilo je težko od začetka sezone. Na vsaki tekmi se je bilo potrebno boriti in igrati 60 minut. Sedaj bo potrebno zmagati vse tekme do konca, če želimo osvojiti naslov. Bistveno je, da se ne obremenjujemo z drugimi ekipami, marveč gledamo le svojo igro," pravi izvrsten srbski rokometaš. A v zunanji liniji v zadnjem času – z izjemo Davida Miklavčiča – "ose" ne delujejo na visokem nivoju. Strelov od daleč praktično ni.

Göppingen pustil posledice

To je bila tudi težava v pokalu EHF, kjer je gostovanje v Nemčiji pustilo nekaj brazgotin: "Ne glede na to, koliko smo to zanikali, so ostali vtisi in sledi na nas samih. Predvsem na samozavesti. A to ni vzrok, da v Celju nismo igrali kot bi morali," je še povedal rokometaš Gorenja Velenja.

Boj za slovenski vrh se je močno zaostril, Koprčani so na dobri poti za Velenjem, Celjani so se nekoliko pobrali. Končnice še ni konec, na sporedu je še sedem krogov. Kdo pa bo 28. maja dvignil pokal za naslov prvaka Slovenije? Prav zadnji obračun med Gorenjem in Cimosom (27. maj) bi znal odločiti novega državnega prvaka. Pred tem pa prihodnji konec tedna še zaključni turnir slovenskega pokala v Celju …

Ne spreglejte