Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 10. 2011,
13.55

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ženske ženske kvalifikacije

Torek, 18. 10. 2011, 13.55

7 let, 12 mesecev

Najprej gradnja ekipe, nato EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Proti evropskim podprvakinjam Švedinjam bo slovenska ženska rokometna reprezentanca začela kvalifikacije za EP 2012 na Nizozemskem. Na severu Evrope pa bo precej oslabljena.

Po ponedeljkovem zboru so za izbrano vrsto Slovenije že trije treningi, a novice niso preveč obetavne. Potem ko sta sodelovanje zaradi težav z zdravjem oz. poškodbe odpovedali Laura Gerič in Neža Mitruševska, se je igranju za reprezentanco zaradi preveliko obveznosti odpovedala Mirjana Gojković. Zbolela je Tamara Mavsar in skoraj zanesljivo ne bo potovala proti severu Evrope, kako huda je poškodba Alje Koren, pa bo znano po zdravniškem pregledu, ali si bo opomogla Alja Janković, še ni jasno. Ob tem pa je tu še dejstvo, da se je več kot mesec in pol s poškodbo ubadala prva "šuterka" v ekipi Ana Gros.

"Za priprave imamo zelo kratek čas, verjamem pa v dekleta, da se bodo srčno borile za dres s slovenskim grbom," pravi selektor Tone Tiselj, ki ga v četrtek ob 19.15 čaka prva preizkušnja v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2012. "Švedska je reprezentanca, ki je na zadnjem velikem tekmovanju dosegla vrh. Dolga leta je bilo jedro ekipe skupaj in vztrajno čakalo na rezultat. Lani pa so se tako Švedinje postavile ob bok uspešnim moškim kolegom." V Skövdeju pa bodo evropske podprvakinje vendarle oslabljene, saj ne bodo mogle računati na dve poškodovani nosilki igre – srednjo in levo zunanjo. "Imajo tradicijo obrambnega sistema 6-0, v napadu pa igrajo zelo preprosto kombinatoriko, kjer pa je vse natančno določeno," o nasprotnicah pove Tiselj. Svoje izbranke bo poskušal na nasprotnice pripraviti tudi s treningom z moško ekipo, ki bo "simulirala" Švedinje.

EP ni prvenstveni cilj

Slovenke in Švedinje so se doslej pomerile le enkrat, na prijateljski tekmi 2009, ko so Skandinavke zmagale s 26:17.

Po četrtkovem obračunu rokometašice slovenske izbrane vrste čaka še nedeljski obračun z Avstrijo v dvorani Slovan na Kodeljevem. V kvalifikacijah za Euro na Nizozemskem igrajo v skupini 5, nasprotnice pa bodo še Čehinje. Za eno izmed prvih dveh mest, ki vodita na prvenstvo, se potegujejo med letošnjim oktobrom in junijem prihodnje leto. "Prvenstveni cilj ni uvrstitev na evropsko prvenstvo. Glede na naš 'rejting' tega ne gre pričakovati," preseneti selektor, ki poudarja graditev ekipe na daljše obdobje. Ta naj bi čez nekaj let dozorela in dosegla vrh.

Ne spreglejte