Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 1. 2013,
21.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 3. 1. 2013, 21.34

8 let

Mladinci na vsak način želijo v Bosno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska mladinska rokometna reprezentanca pod vodstvom Slavka Iveziča je odpotovala na Nizozemsko, kjer bo igrala kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki ga letos gosti Bosna in Hercegovina.

Po kratkih pripravah, ki so se pričele tik pred božičnimi prazniki in po treh treningih v novem letu 2013, ki so jih opravili prvega in drugega januarja, se je mladinska reprezentanca Slovenije odpravila na dolgo avtobusno vožnjo na jug Nizozemske. Tam bodo od petka do nedelje potekale kvalifikacije za uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki ga bo gostila Bosna in Hercegovina.

V družbi domače reprezentance Nizozemske ter Islandije in Ukrajine bosta v Bosno in Hercegovino, kjer se bodo julija zbrale najboljše reprezentance sveta, potovali prvi dve ekipi s turnirja v nizozemskem Panningenu. Cilj Slovenije je seveda jasen: vse razen uvrstitve na svetovno prvenstvo bo neuspeh. Kljub temu, da Slovenija na Nizozemsko odhaja kot bronasta z zadnjega evropskega prvenstva, se bo treba za uvrstitev na svetovno prvenstvo zelo potruditi.

Na to opozarja tudi selektor slovenskih mladincev Slavko Ivezič: "Zdi se mi, kot bi prevladovalo nekakšno splošno mnenje, da je vozovnica za Bosno in Hercegovino že zagotovljena, kar pa je lahko zelo nevarno. Domačin Nizozemska je reprezentanca v vzponu, kar so dokazali januarja lani, ko so nas v Švici premagali z visoko razliko, v kvalifikacijski skupini pa so lani skorajda presenetili Nemčijo. Tudi Islandija je dežela, ki je trdno zasidrana na evropskem rokometnem zemljevidu. O uvrstitvi bomo verjetno odločale te tri reprezentance. Seveda je naš cilj uvrstitev na prvenstvo, kar bi tej generaciji pomenilo še dodatne potrebne izkušnje."

V kratkem pripravljalnem obdobju so slovenski mladinci odigrali pripravljalno tekmo s člansko reprezentanco Saudske Arabije, treninge pa so opravili v Velenju in Žalcu. Prva tekma na jugu Nizozemske bo v petek ob 20. uri, ko bo nasprotnik izbrane vrste Slovenije domača reprezentanca. V soboto ob 18. uri Slovenci igrajo z Ukrajino, v nedeljo, zadnji dan turnirja, pa se bodo zgodaj popoldne pomerili še z Islandijo. Zaradi poškodbe kolena je doma ostal Dušan Fidel.

Ne spreglejte