Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 1. 2013,
15.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

mladinska rokometna reprezentanca

Nedelja, 6. 1. 2013, 15.11

8 let

Dramatični remi: mladinci na SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mladinska rokometna reprezentanca je na Nizozemskem odigrala zadnjo tekmo v kvalifikacijah za SP 2013. Proti Islandiji je remizirala (27:27), osvojila prvo mesto v skupini in se uvrstila na SP.

Z neodločenim rezultatom proti Islandiji, ki je bil za Slovenijo pogoj za pot na SP, in ne glede na rezultat druge tekme med Nizozemsko in Ukrajino bodo varovanci Slavka Iveziča osvojili prvo mesto v svoji kvalifikacijski skupini. Slovenski rokometaši so prvo tekmo proti Nizozemski dobili s 30:21, na drugi pa so remizirali z Ukrajino (26:26).

V prvem polčasu so Slovenci prvič resneje prevzeli pobudo šele v zadnjih treh minutah, ko je za preobrat poskrbela obramba ter vratar Jože Baznik z nekaj zaporednimi obrambami. Takrat so slovenski igralci prvič na tekmi povedli z dvema in nato štirimi zadetki. Dotlej je bilo srečanje vseskozi izenačeno, z minimalnim vodstvom enega zadetka za izjemno čvrste Islandce. Ivezičevim varovancem je uspelo do 25. minute voditi z zadetkom razlike le dvakrat in prav zato so bili trije zadetki prednosti ob polčasu toliko vrednejša popotnica za drugi del.

Prednost iz prvega dela se je stopila že v 40. minuti, ko so se Islandci prvič približali na en gol in imeli nekaj kasneje prvo priložnost za izenačenje. Niso je izkoristili in slovenski igralci so kljub slabemu izkoristku v napadu zdržali pritisk vse do 53. minute, ko so spet povedli za +3. Islandci se niso predali, v 55. minuti so izenačili. Sledila je dramatična končnica, v kateri so Slovenci pri izenačenem izidu celo zapravili strel s sedmih metrov, a se uspešno ubranili. Minuto in pol pred koncem je Mario Šoštarič, najboljši posameznik v slovenski vrsti, povišal na 27:26, po izključitvi na slovenski strani pa so Islandci izenačili 16 sekund pred koncem. A Slovenci niso storili takšne napake kot na prejšnji tekmi in so vodstvo obdržali do konca.

V slovenski vrsti sta bila strelsko najbolj razpoložena Šoštarič in Borut Mačkovšek, ki sta zadela vsak po sedemkrat.

Ne spreglejte