Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 11. 2012,
8.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Maribor

Sobota, 24. 11. 2012, 8.03

8 let

Maribor v lov na skupinski del že v Sisku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometaše Maribora Branika čaka v soboto prva tekma tretjega korga pokala EHF. Nasprotnik ekipe Marka Šibile bo hrvaška zasedba Siscie.

Mariborski rokometaši v državnem prvenstvu upravičujejo visoke ambicije. Njihovi rezultati so spisali potrdilo, da spadajo med elitno četverico slovenskega rokometa. Za vodilnim Gorenjem po 12 krogih zaostajajo pet točk, za Cimosom štiri, za Celjem, ki ima tekmo manj, pa dve. Vijoličnim gre po načrtih tudi v pokalu EHF. Potem ko so lahkotno opravili z islandskim predstavnikom, jim je žreb za tekmeca v 3. krogu pokala EHF, kar ustreza 1/16 finala, namenil hrvaško Siscio, lani tretjo zasedbo prvenstva pri naših južnih sosedih. V Mariboru so bili s tekmecem zadovoljni: o njem ni bilo težko zbrati informacij, potovanje pa ne bo drago, kar je v zdajšnjih razmerah še kako razveseljivo dejstvo. Prva tekma bo v soboto ob 18. Uri v Sisku, tamkajšnjo zasedbo pa najbolje pozna Mariborov srednji zunanji Mate Svalina, ki je k vijolicam prišel ravno iz Siscie.

''Čeprav se je moštvo precej spremenilo od časa, ko sem nastopal za ta klub, precej dobro poznam igralce, ki so prišli tudi po mojem odhodu. Gre za kakovostno moštvo, ki zagotovo zna igrati rokomet. V sobotnem srečanju bo njihova največja prednost domači teren. Zavedamo se pomena te tekme in tudi priložnosti, ki je pred nami. Skušali bomo odigrati čim bolje in da naredimo korak naprej proti tako želenemu skupinskemu delu. Rokomet je v Sisku šport številka ena ob seveda nogometu in plavanju. Ljudje imajo radi rokomet in tudi precej se vlaga v ta šport. Zagotovo bo ta evropska tekma privabila večje število ljudi kot se jih zbere na prvenstvenih tekmah. Pričakujem polno dvorano in športno navijanje, ki je bilo v Sisku zmeraj prisotno.'' je dejal 26-letnik.

Trener Marko Šibila se dobro zaveda pomembnosti tekme, s katero bi se Maribor utegnil približati skupinskemu delu tekmovanja, ko bo najboljših 16 moštev pokala EHF razdeljenih na štiri dele: ''Pred nami je zahteven evropski nastop, a se nadejamo da bomo v obeh tekmah boljši nasprotnik od Siscie in se bomo uvrstili v skupinski del tekmovanja. Prepričan sem, da se fantje zavedajo, za kako veliko stvar gre in koliko lahko s tem pridobimo. Seveda si že na gostovanju želimo doseči čim bolj pozitiven rezultat, a je to šele prvi polčas tega dvoboja. Nobena razlika ne v minus ne v plus na prvi tekmi ne more odločiti zmagovalca, tako da bo potrebno dobro odigrati obe tekmi.''

Ne spreglejte