Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 2. 2020,
18.33

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

2

Natisni članek

Barcelona liga prvakov rokomet Celje Pivovarna Laško

Nedelja, 23. 2. 2020, 18.33

4 leta, 1 mesec

LIGA PRVAKOV, 13. KROG

Jure Dolenec in zvezdniki Barcelone osvojili Zlatorog

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

2

Celje PL - Barcelona | Rokometaši Celja so doma izgubili proti  Barceloni. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Rokometaši Celja so doma izgubili proti Barceloni.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V 13. krogu rokometne lige prvakov so slovenski prvaki Celje Pivovarna Laško v domačem Zlatorogu izgubili proti zvezdniški Barceloni, katere dres nosi tudi naš reprezentant Jure Dolenec. Katalonska ekipa je bila boljša s 37:25. Poljske Kielce so v soboto visoko odpravile Zaporožje, Blaž Janc pa je ob zmagi poljske ekipe dosegel tri gole.

Gostovanje imenitne španske zasedbe je skorajda do zadnjega kotička napolnilo Zlatorog, obračun enega glavnih pretendentov za končno zmago v ligi prvakov iz Barcelone ter nekdanjega velikana evropskih rokometnih igrišč in zmagovalca najbolj prestižnega klubskega tekmovanja na stari celini iz leta 2004 iz Celja pa se je končal s pričakovanim zmagoslavjem zasedbe s Pirenejskega polotoka.

Fotogalerija s tekme v Zlatorogu (foto: Matic Klanšek Velej/Sportida):

Fotogalerija
1 / 29

Barcelona si je po današnji zmagi v mestu grofov dokončno zagotovila prvo mesto v elitni skupini A in neposreden preboj v četrtfinale, celjska ekipa pa ima kljub današnjemu desetemu porazu na veliki sceni še vedno lepe možnosti, da se prebije v osmino finala.V celjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit David Razgor z devetimi, v gostujoči pa Jure Dolenec s sedmimi goli.

Boli izgubiti s takšno razliko

"Barcelona je trenutno najboljša ekipa v Evropi, igra hitro, atraktivno, ima izjemne igralce. Vseeno pa boli izgubiti s takšno razliko. Do polovice prvega dela, ko smo igrali s prvo postavo, nato smo, da bi lahko držali tempo, menjali, a rotacija nam ni prinesla željenega rezultata, ogromno je bilo napak v napadu, Barcelona pa je to takoj kaznovala. Naredili so razliko in težko se je vrniti nazaj. Vendar to je naša realnost, imamo mlado ekipo, nekateri so brez izkušenj v ligi prvakov in te moramo dobiti, da lahko kdaj presenetimo te najboljše," je po tekmi povedal celjski trener Tomaž Ocvirk.

Pred edinim protikandidatom za šesto mesto iz Zagreba ima pred zadnjim krogom točko prednosti. Celjska ekipa bo v sredo, 26. februarja, gostovala v Flensburgu, zagrebška pa v nedeljo, 1. marca, v Parizu.

Strelski večer Dragana Gajića

Madžarski Veszprem je v napeti tekmi za gol premagal Montpellier (24:23), strelsko izredno razpoložen pa je bil Dragan Gajić, ki je dosegel sedem golov. Blaž Blagotinšek je prispeval dva, Gašper Marguč in Borut Mačkovšek pa mreže francoske ekipe nista zatresla. Veszprem v skupini B zaseda drugo mesto.

"Slovenski" Szeged pokleknil pred Flensburgom

13. krog se je začel v sredo z obračunom Flensburga in Szegeda Maria ŠoštaričaDeana BombačaNika Henigmana in Mateja Gabra. Visoke zmage s 34:26 se je veselil nemški klub, Bombač je ob porazu dosegel dva zadetka, Šoštarič in Gaber sta se med strelce vpisala po enkrat, Henigman pa je srečanje zaključil brez zadetka.

Zagreb je bil v soboto za gol (31:30) boljši od Aalborga, k zmagi hrvaških prvakov je dva zadetka prispeval tudi Gašper Hrastnik, Darko Stojnić se ni vpisal med strelce, Aleks Vlah pa danes za Zagreb ni zaigral.

Blaž Janc je k zmagi prispeval tri zadetke. | Foto: Reuters Blaž Janc je k zmagi prispeval tri zadetke. Foto: Reuters

Skopski Vardar je visoko (22:30) izgubil v Portu, Staš Skube je za Makedonce prispeval dva gola, Domen Sikošek Pelko pa nobenega. Meško Brest je tudi s pomočjo Jaka Malusa, strelca štirih golov, s 33:30 premagal Kiel, pri katerem Miha Zarabec ni zadel v polno. Tudi Simon Razgor ni prispeval nobenega gola za Meškov.

Prvi dve ekipi v skupinah A in B se bosta neposredno uvrstili v četrtfinale, ekipe, ki bodo zasedle mesta od 2. do 6., pa čaka nastop v osmini finala.

V kvalifikacijah za osmino finala je bila Wisla z 32:35 boljša od Bidasoe, Žiga Mlakar je zmagi prispeval dva gola, Igor Žabić pa nobenega. Dinamo iz Bukarešte je v Lizboni s 26:25 premagal Sporting, za katerega sta branila Aljoša Čudić in Matevž Skok.

Liga prvakov, 13. krog:

Skupina A:

Lestvica:

Skupina B:

Lestvica:

Tekmi za uvrstitev v osmino finala:

Preberite še:

Celje Pivovarna Laško Zagreb liga prvakov
Sportal Trebanjci prek Maribora v ligo za prvaka
Ne spreglejte