Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 9. 2018,
23.00

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

2

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško liga prvakov Vid Kavtičnik

Nedelja, 16. 9. 2018, 23.00

5 let, 7 mesecev

Rokometna liga prvakov, 1. krog

Danci v zaključku strli Celjane, Mlakar blestel ob zmagi Wisle

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

2

David Razgor | Celjani so za zadetek izgubili s Skjernom. | Foto Sportida

Celjani so za zadetek izgubili s Skjernom.

Foto: Sportida

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na uvodni tekmi lige prvakov v Zlatorogu s 26:27 izgubili z danskim Skjernom, ki je pivovarje strl v zaključku tekme. Nastopila je še kopica Slovencev. Kako jim je šlo?

David Razgor
Sportal Celjani evropsko sezono odprli s porazom

Celjani v dvorani Zlatorog v skupini B gostijo Skjern. Izbranci Branka Tamšeta so po koncu minule sezone ostali brez številnih nosilcev igre. Klub so zapustili Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar, Urban Lesjak, Matic Suholežnik, Luka Mitrović in Ivan Slišković, pred kratkim pa še Daniel Dušebajev, ki se je vrnil v poljske Kielce. Navkljub prevetreni zasedbi so si za cilj postavili preboj v osmino finala najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini.

Obračun so bolje odprli gostje in povedli z 2:0, kar je bilo tudi najvišje vodstvo katere od ekip v prvem polčasu. V izenačenem boju so Celjani prvič povedli s 4:3, Danci so v nadaljevanju držali tesno vodstvo, vodili z 11:9, nato pa so pivovarji v zaključku prvega polčasa prevladovali in se na odmor odpravili s tesno prednostjo (13:12).

Začetek drugega polčasa je pripadel Celjanom. Povedli so z 18:15, a so se Danci vrnili v igro in izenačili. Gostitelji so bili zadnjič v vodstvu pri 21:20, nato pa so rokometaši Skjerna ušli in dve minuti pred koncem vodili še s tremi zadetki (27:24). Varovanci Branka Tamšeta so se približali na 26:27, a preobrata ni bilo. 

V dresu Celja sta največ, štiri zadetke dosegla David Razgor in Rok Ovniček. 

Kaj so povedali v taboru Celja in Skjerna?

tamše tamse Zagreb Celje | Foto: Martin Metelko/Sportida Foto: Martin Metelko/Sportida

Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško: "Igralo se je v valovih. Večji del prvega polčasa je imel rezultatsko pobudo Skjern, v končnici prvega dela pa smo mi zavladali na igrišču. V začetku drugega dela tekme smo si dvakrat priigrali tri gole prednosti, a nato z nespametnimi potezami zapravili to lepo prednost. V prelomnih trenutkih tekme smo naredili preveč tehničnih napak in zgrešili preveč čistih strelov, Skjern pa je vse to izkoristil in zmagal."

Jan Grebenc, igralec Skjerna: "Lepo se je vrniti v domovino. V našem klubu smo se zavedali, da nas čaka izjemno težka tekma, sploh v Celju, kjer nobeni ekipi ni lahko. Na koncu smo mogoče imeli tudi nekaj več športne sreče, a na celjsko ekipo smo se tudi dobro pripravili, najboljšo predstavo pa prikazali prav v prelomnih trenutkih dvoboja."

V skupini B ste se udarila kluba z močnim slovenskim pridihom, Pick Szeged je za zadetek premagal Zagreb, pri katerem je v vratih stal Urh Kastelic, Gregor Potočnik pa je v njegovem dresu zabil en gol. Ob zmagi Madžarov se Matej Gaber, Dean Bombač in Mario Šoštarič niso vpisali med strelce.

Žiga Mlakar, ki se je iz Celja preselil k Wisli, je bil junak uvodne zmage Poljakov. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Žiga Mlakar, ki se je iz Celja preselil k Wisli, je bil junak uvodne zmage Poljakov. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Mlakar prvo ime Poljakov

V skupini D sta v nedeljo Žiga Mlakar in Igor Žabič z Orlen Wisla Plock s 34:24 premagala Wacker Thun. Mlakar je bil z osmimi zadetki najboljši strelec Poljakov, Žabič je zadel štirikrat.

V soboto se je predstavil Tine Poklar, ki se na gostovanju Elveruma v Bukarešti ni vpisal med strelce.

David Razgor
Sportal Želja slovenskih državnih prvakov je, da se prebijejo v izločilne boje

Gajić najboljši slovenski strelec v Veszpremu

Veszprem je premagal Kielce. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Veszprem je premagal Kielce. Foto: Žiga Zupan/Sportida V skupini A igra kar 11 slovenskih legionarjev. Slovenski reprezentant Jure Dolenec je v sredini poslastici v skupini A izgubil proti Rhein-Neckar Löwen (34:35) in dosegel zadetek, na tekmi v Franciji, v kateri je Vardar premagal Montpellier s 27:23, so sodelovali trije Slovenci. Pri gostiteljih je Vid Kavtičnik dal šest, pri makedonskih prvakih pa Staš Skube pet zadetkov, Gregor Ocvirk pa se ni vpisal med strelce.

Na dvoboju na Madžarskem med Veszpremu in Kielcami je nastopilo kar pet Slovencev. Dragan Gajić je dal za gostitelje šest, Borut Mačkovšek pa štiri zadetke, strelska statistika Blaža Blagotinška pa je ostala prazna. Gašper Marguč je manjkal pri Veszpremu, Blaž Janc pa je za goste dosegel štiri gole. 

Beloruski Meškov Brest je zmagal na Norveškem. Z 32:30 je premagal Kristianstad. Vid Poteko in Simon Razgor sta za goste dosegla en zadetek.

RK Gorenje 1
Sportal Gorenje proti superpokalnim zmagovalcem do prvih dveh točk

V skupini C barve Tatrana iz Prešova brani Januš Lapajne. Na gostovanju v Turčiji je dosegel štiri gole. Sporting je visoko premagal Metalurg (34:26), zanj pa sta branila tako Aljoša Čudič kot tudi Matevž Skok, medtem ko Tadej Matjašič ni zastopal barv skopskega kluba.

Sebastjan Skube je ob zmagi Bjerringbro-Silkeborg z 39:28 nad ekipo Čehovski medvedi zadel trikrat. 

Liga prvakov, 1. krog:

Ne spreglejte