Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 5. 2023,
20.03

Osveženo pred

11 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

LL Grosist Slovan Liga NLB RK Gorenje Velenje

Sobota, 6. 5. 2023, 20.03

11 mesecev, 3 tedne

liga nlb, zaostala tekma

Velenjčani na zaostali tekmi le remizirali s Slovanom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
RK VOJVODINA RK GORENJE VELENJE | Foto Marko Metlaš/Sportida

Foto: Marko Metlaš/Sportida

V velenjski Rdeči dvorani so danes rokometaši Gorenja Velnja in LL Grosista Slovana odigrali zaostalo tekmo 22. kroga lige NLB, ki se je nekoliko presenetljivo končala z delitvijo točk (32:32). Ose imajo zdaj točko manj od drugouvrščenih Trebanjcev, s katerimi se bodo na domačem parketu pomerile čez teden dni.

Velenjčani in Ljubljančani so pokalni termin izkoristili za tekmo zaostalega kroga, ki se je končala brez zmagovalca. Rokometaši iz Šaleške doline imajo zdaj točko manj od drugouvrščenih Trebanjcev, s katerimi se bodo čez teden dni pomerili v Rdeči dvorani. Po tej tekmi se bo bržkone izoblikoval tudi končni vrstni red na drugem in tretje mestu, prvo mesto pa je bržkone že oddano igralcem iz Celja, ki imajo tri kroge pred koncem štiri točke več od Trebanjcev in pet od Velenjčanov.

Varovanci nekdanjega slovenskega selektorja Borisa Denića so v 46. minuti zaostajali za štiri gole (23:27), a so nato v naslednjih štirih minutah naredili delni izid 5:0 in po golu Jake Soršaka povedli z 28:27.

V končnici dvoboja so parali živce domačim rokometašem in tri minute pred koncem imeli prednost dveh golov (32:30). Ose so se v končnici le izognile bolečemu porazu, na 31:32 je znižal Kenan Pajt, izenačujoči gol pa je zabil Tilen Sokolič.

Gosti so po Denićevi minuti odmora imeli morebiten napad za zmago, strel Aleksandra Perića pa ni našel poti do velenjskega gola.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Sokolič z desetimi goli, v ljubljanski je enega več dosegel v zadnjem času zelo vroči Aleksa Tufegdžić.

Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu v petek, 12. maja, gostovala v Krškem, velenjska pa bo dva dni kasneje gostila trebanjski Trimo.

Aleks Vlah RK Celje Pivovarna
Sportal Ormožani v razprodani dvorani do finala s Celjani

Liga NLB, zaostala tekma

Sobota, 6. maj

Lestvica:

Ne spreglejte