Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 4. 2023,
21.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

RK Gorenje Velenje Celje Pivovarna Laško RK Trimo Trebnje Liga NLB

Sobota, 22. 4. 2023, 21.00

1 leto

liga nlb, 23. krog

Celjani in Trebanjci več kot zanesljivi, tudi Velenje in Krka zmagovita

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
RK Trimo Trebnje | Trebanjci so vknjižili novi dve točki. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Trebanjci so vknjižili novi dve točki.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Tekmovalno dogajanje v 23. krogu lige NLB sta v Trebnjem otvorila domači Trimo in ormoški Jeruzalem. Visoke zmage s 34:21 so se veselili gostitelji, ki so bili uspešni še dvajsetič v sezoni. V petek so bili uspešni tudi rokometaši vodilnega kluba Celja Pivovarne Laško, ki so z 32:20 zmagali na gostovanju pri Ribnici. V soboto sta se zanesljivih zmag veselila tudi tretja in četrta ekipa prvenstva, velenjsko Gorenje in novomeška Krka.

RK Celje Pivovarna Laško - Trimo Trebnje
Sportal Ples kroglic: Celjani s Koprom, Ormožani s Krko

Trebanjci so v uvodnem obračunu kroga osvojili načrtovani točki in se Ormožanom vsaj delno oddolžili za boleč četrtfinalni poraz v slovenskem pokalu. Izbranci domačega trenerja Uroša Zormana so bili v vodstvu od prve do zadnje minute, odpor tekmecev pa so lomili postopoma, najvišjo prednost so si priigrali tik pred koncem dvoboja, ko sta Krešimir Krešić in David Didovič zadela za vodstvo +13 (33:20, 34:21). 

Vlah je ob zmagi dosegel pet golov. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Vlah je ob zmagi dosegel pet golov. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V petek so celjski rokometaši naredili nov korak proti 26. naslovu državnih prvakov. V osrednji tekmi kroga so v Ribnici zanesljivo zmagali in imajo tri kroge pred koncem še naprej štiri točke prednosti pred najbližjimi zasledovalci iz Trebnjega. Do 21. minute je bila tekma dokaj enakovredna (8:9), nato pa so izbranci gostujočega trenerja Alema Toskića v končnici prvega polčasa zaigrali zelo dobro v obeh smereh in se na veliki odmor odpravili s prednostjo petih golov (14:9). V drugem polčasu so Celjani prikazali zrelo in odgovorno predstavo, ves čas so bili korak ali dva pred domačimi rokometaši, ki se z Novomeščani in Slovenjgradčani borijo za četrto mesto na razpredelnici. V celjski ekipi, ki je največ vodila za 14 golov (29:15 in 31:17), sta bila najbolj učinkovita Aleks Vlah in Mitja Janc. Oba sta dosegla po pet golov, izkazal se je tudi vratar Nebojša Bojić z 19 obrambami.

Liga NLB, 23. krog

Sreda, 19. april:

Petek, 21. april:

Sobota, 22. april:

Lestvica:

Ne spreglejte