Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 4. 2024,
20.00

Osveženo pred

2 tedna, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

RK Trimo Trebnje RK Gorenje Velenje Celje Pivovarna Laško Liga NLB

Sreda, 10. 4. 2024, 20.00

2 tedna, 2 dneva

Liga NLB, 21. krog

Vodilni Trebanjci le do remija, Gorenje igra šele maja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Gorenje Velenje veselje | Velenjčani se bodo danes pomerili z Ljubljano. | Foto Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Velenjčani se bodo danes pomerili z Ljubljano.

Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Prve tekme 21. kroga lige NLB so bile odigrane konec marca. Najprej je zmagal Koper (39:33) na gostovanju v Škofljici, nakar so vodilni Trebanjci remizirali z Jeruzalemom iz Ormoža. Celjani so tesno slavili v Slovenj Gradcu, zanesljivejši zmagi pa sta dosegla Urbanscape Loka in Slovan. Predzadnja tekma tega kroga je bila odigrana 10. aprila, Krka je s 30:29 premagala Ribnico. Tekma med Dobovo in Gorenjem iz Velenja bo šele tretjega maja.

RK Celje Pivovarna Laško : Wisla, Alem Toskić
Sportal Toskić odstopil z mesta glavnega trenerja

V prvem polčasu je bil dvoboj vodilnih Trebanjcev in Ormožanov zelo izenačen. Gostje so sicer dosegli manjšo prednost (6:4, 8:6), a so se domači vrnili in imeli gol zaostanka, takšna pa je bila tudi razlika ob polčasu. Tudi v nadaljevanju se slika na igrišču sprva ni bistveno spremenila. Trebanjci so ušli na tri gole (19:16), toda tudi te prednosti niso znali zadržati in v 49. minuti je bilo spet le –1 (23:24).

Ko so gostje spet vodili za dva pri 26:24 in 27:25, se je zdelo, da imajo stvari pod nadzorom. A se Ormožani niso predali, najprej so znižali, nato je najboljši domači strelec Martin Hebar v 59. minuti zadel za 27:27. Trebanjci so zadnji napad zapravili, vratar Filip Ranfl je ubranil strel Staša Slatineka Jovičića in ekipi sta si točki razdelili. Pri domačih je z devetimi goli blestelHebar, pri gostih jih je šest dosegel Jan Jurečič.

Velenjčani so v državnem prvenstvu gostili Ljubljančane in vknjižili še peto zaporedno zmago, 16. v sezoni, s katero so se vodilnemu Trimu na lestvici približali na točko zaostanka. Pri čemer imajo Trebanjci tekmo več. Zmaga je bila pričakovana, Ljubljančani so po 18. porazu v sezoni zdrsnili na zadnje mesto prvenstvene razpredelnice.

V domači vrsti sta po šest zadetkov k zmagi prispevala Goti Maričić in Tilen Sokolič, Peter Šiško jih je dosegel pet, v ljubljanski ekipi pa so trije igralci zbrali po pet golov - Jure Lukman, Luka Pernovšek in Urh Boris Novak.

Novomeški rokometaši so v napetem obračunu v končnici pred domačimi gledalci izvlekli 12. zmago v sezoni in tretjo zapovrstjo. Z 28 osvojenimi točkami so utrjeni na četrtem mestu prvenstvene lestvice, dve več imajo od ormoškega Jeruzalema in pet manj od Celja Pivovarne Laško.

Liga NLB, 21. krog:

Zaostala tekma 17. kroga:
Petek, 5. april:

Sreda, 27. marec:

Sobota, 30. marec:

Sreda, 10. april:

Petek, 3. maj:

Lestvica:

Ne spreglejte