Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 12. 2007,
13.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 12. 2007, 13.10

8 let

Kavtičnik v Evropi, Bilbija dobil priložnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na prvih tekmah evropske lige prvakov je večina slovenskih legionarjev pokazala vse svoje znanje.

Evropski prvak Kiel je gostoval v Franciji pri Montpellierju ter tam vknjižil tesno zmago, potem ko je v prvem času vodil že za osem zadetkov. Slovenski reprezentant z desnega krila Vid Kavtičnik je bil najboljši strelec svoje ekipe s sedmimi zadetki. Najbogatejši evropski klub Ciudad Real je suvereno opravil prvo nalogo. Na težkem gostovanju pri lanskem finalistu Flensburgu je namreč vknjižil visoko zmago, k čemur sta svoj doprinos dala tudi Uroš Zorman s petimi zadetki ter Sergej Rutenka s tremi.

Po tekmi med Portlandom San Antoniom ter Gog Gudmejem v Pamploni pa je bil razočaran Renato Vugrinec (štirje zadetki), saj je njegov klub igral le neodločeno. Na gostovanju na Islandiji pa se je zmage vselil Roman Pungartnik, ki je dvakrat zatresel mrežo Reykjavika. Med strelce se ni vpisal Branko Bedekovič, ki je z Zagrebom klonil v Leonu, Mare Hojč je prav tako doživel poraz z Bregenzom, a pri tem petkrat zaznamoval statistiko. Enako pa se je godilo Dušanu Podpečanu s švicarskim Kadettnom Schaffhausen.

Že med tednom je večina omenjenih rokometašev igrala tekme državnega prvenstva. Sila razpoložen je bil znova Pungartnik, ki je kar desetkrat premagal vratarje Tusem Essna za zmago Gummersbacha, do novih dveh točk se je prebil tudi Kiel, ki je sicer na prvenstveni lestvici nemške lige drugi. Kavtičnik je proti Wilhelmshavenu zadel štirikrat.

V 3. krogu lige Asobal je Valladolid klonil pri Barceloni, prvič je zaigral Nenad Bilbija, ki je mrežo Kataloncev zatresel trikrat, medtem ko Gregor Lorger ni branil. Štirikrat se je v statistiko vpisal Ognjen Backovič, a to ni pomagalo njegovemu Teucru, da bi premagal Naturhouse La Riojo. V vratih je le enkrat stal Jure Jeraj, a sedemmetrovke ni ubranil. Do ene točke je prišla tudi Antequera, za katero je enkrat zadel Zoran Lubej. Po evropski tekmi je Ciudad Real v nedeljo vknjižil zmago proti Arrateju. Rutenka je znova dal tri gole, Zorman pa tokrat dva. V zadnjem dvoboju tretjega kroga španske lige je Portland San Antonio premagal Aragon, kjer Beno Lapajne ni branil, Vugrinec pa je za Pamplono trikrat zadel.

Nasprotnik Gorenja iz Velenja v prvem krogu lige prvakov, Pick Szeged, je v torek in soboto odigral peti in šesti krog madžarskega prvenstva ter visoko premagal tako Hort kot Mezokovesdi. Celjan Luka Žvižej na prvi tekmi ni igral, na drugi pa je zadel trikrat.

Ne spreglejte