Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
27. 2. 2015,
10.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ivan Gajić Gorenje

Petek, 27. 2. 2015, 10.58

8 let

Ivan Gajić prihaja v Celje

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Napovedi so se uresničile. Celjska vrata bo v prihodnje branil izkušeni Srb Ivan Gajić, ki je s slovenskimi rokometnimi prvaki podpisal dveletno pogodbo.

Srb Ivan Gajić je dober slovenski znanec. Pet sezon je branil v Gorenju, kjer ga je Branko Tamše dobro spoznal. V njegovem športnem življenjepisu so še imena Željezničarja iz Niša, kjer je začel kariero, nemških Hannovra in Göppingena, danskega Silkeborga, francoskega Tremblaya in katarskega Al Ahlija, pri katerem je med vratnicama nazadnje stal lani. Glede na celjsko težnjo k pomlajevanju je nekoliko nenavadno, da klub pripelje 35-letnika, a Tamše njegove prednosti vidi prav v izkušnjah, ki naj bi bile v oporo Urbanu Lesjaku.

"S prihodom Ivana Gajića smo pridobili določeno rutino in izkušnje za vsa tekmovanja, kjer bomo nastopali. Vem, da je Ivan vratar, ki bo v veliki meri odlična opora in tandem v sodelovanju z Urbanom Lesjakom ter ostalimi vratarji v klubu. Verjamem, da bo na enakem nivoju kot takrat, ko je zapustil Slovenijo in je bil proglašen za najboljšega vratarja v naši ligi ter da bo z izkušnjami pomagal Lesjaku, da napreduje do nivoja, ki si ga vsi skupaj želimo. V sezonah, ko bosta sodelovala, pričakujemo, da bo Urban dokončno dozorel, za kar se ne bojimo, saj gre za izjemno marljivega rokometaša, ki bo v tem tandemu le še napredoval," je ob robu sodelovanja povedal Tamše.

Gajić, ki je podpisal dveletno pogodbo, pa je dodal: "Zelo sem vesel, da se po dveh letih vračam v Slovenijo in da prihajam v Celje. Gre za velik klub s tradicijo, ki govori sama zase. Temu primerna so tudi pričakovanja, torej visoka oziroma najvišja. Verjamem, da nam bo skupaj uspelo uresničiti vse cilje in z veseljem pričakujem začetek naslednje sezone." Nekdanji srbski reprezentant je po Žigi Mlakarju in Arthurju Patrianovi tretja celjska okrepitev.

Ne spreglejte