Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 1. 2012,
8.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Slavko Ivezič

Sobota, 21. 1. 2012, 8.13

7 let, 12 mesecev

"Imamo realne možnosti za še kakšno zmago"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenija gre naprej. Rokometašem je le uspelo. Z zmago nad Islandci so si zagotovili glavni del tekmovanja, navijačem pa vsaj še tri tekme. "Popolnoma zasluženo," je prepričan Ivezič.

Tekma, ki je Slovencem za vsaj še tri obračune podaljšala bivanje v Srbiji, je pokazala, da se izbrana vrsta v ključnih trenutnih zna zbrati in odigrati tudi pod pritiskom. Zagotovo so pred tekmo za favorite veljali Islandci. A še enkrat več se je pokazalo, da vloga papirnatega favorita ne zagotavlja zmage. Sploh če nasprotnik prikaže tako srčno igro, povrh vsega pa ima na tribunah kar 1.700 skakajočih podpornikov. "Slovenski rokomet si zasluži uvrstitev v drugi krog. Z zmago nad Islandci so fantje izpolnili cilj, ki so si ga zadali pred prvenstvom," je za Sportal dejal Slavko Ivezič, ki reprezentanco zagotovo pozna, saj se je kar nekaj reprezentantov kalilo tudi pod njegovim vodstvom (Ivezič je selektor mladinske reprezentance, op. a.).

Slovenci so pred zmago nad Islandci dvakrat klonili. Po Ivezičevem mnenju so se "odločili" za pravo tekmo: "Lepo je, da v glavni del tekmovanja odhajamo z nekim kapitalom in zmago na zadnji tekmi, kar nam zagotavlja, da v Novem Sadu ne bomo v podrejenem položaju. Razveseljivo je, da so po dveh porazih vseeno zadržali zbranost in pokazali svoje kvalitete. Tekmo so odigrali na res visokem nivoju in naredili zelo malo tehničnih napak. Poklopilo se je tisto, kar so si želeli že na prvih dveh tekmah." Prvi mož na klopi mladinske reprezentance in novomeške Krke je poudaril, da so si fantje, celoten štab in tudi navijači preboj v glavni del tekmovanja nedvomno zaslužili.

Reprezentanca se sedaj seli v Novi Sad, kjer jo čakajo tekme s Francozi, Španci in Madžari.

"Kosamo se lahko z vsakim," razmišlja Ivezič in dodaja, da so omenjene reprezentance res močne, a to je le fama, ki je na papirju. Na tem mestu omenja Dance: "Pred prvenstvom so veljali za favorite, doživeli pa so že dva hladna tuša." Urnik na evropskem prvenstvu je zelo natrpan in težko je vse tekme odigrati na vrhunskem nivoju. "Tudi Španija ali Francija sta ob določenih situacijah zreli za poraz. In take priložnosti je treba iskati. Mislim, da imamo realne možnosti, da ob vrhunski predstavi na igrišči dobimo še kakšno tekmo."

Slovence prva tekma drugega dela prvenstva čaka v nedeljo, ko jim bodo nasproti stali Francozi, aktualni evropski, svetovni in olimpijski prvaki.

Ne spreglejte