Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 11. 2012,
9.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

reprezentanca

Nedelja, 11. 11. 2012, 9.26

6 let, 6 mesecev

Harmandić priznal: ni hotel v igro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Morda se je sprva zdelo, da so bosanski mediji stvar napihnili, a po slabem tednu je Adnan Harmandić priznal, da proti Srbiji dejansko ni želel vstopiti v igro.

Še pomnite nekdanjega rokometaša Gorenja Adnana Harmandića, ki je pred leti navduševal po slovenskih in evropskih parketih? Odlični srednji zunanji je zdaj član nemškega Wetzlarja in bosanski reprezentant, a v prihodnje morda ne bo več. V zvezi z njegovo zavrnitvijo vstopa v igro proti Srbiji je izbruhnila prava afera. Če se je sprva morda zdelo, da bosanski mediji pretiravajo in da je bila mogoče res po sredi poškodba kolena, dilem ni več. Harmandić je priznal, da je enostavno ''počil'', ko je v 50. minuti tekme s Srbijo dejansko zavrnil selektorja Dragana Markovića oziroma vstop v igro. Za glavni vzrok je navedel dolgotrajno recesijo odnosov. Bosna, ki ima z Enidom Tahirovićem, Mirsadom Terzićem, Damirjem Doborcem, Nebojšo Grahovcem in drugimi spoštovanja vredno zasedbo, je sicer izgubila tako tekmo z Avstrijo kot Srbijo.

"Ne morem opisati, kako mi je žal zaradi neprimernega postopka, ki je bil vzrok za vse, kar se je zgodilo, in zaradi razočaranja, ki sem ga povzročil reprezentanci in našim navijačem. Nisem nikakršen egoist, veliko mi pomeni reprezentanca, ampak razočaranje se je v meni nabiralo dlje časa. Enostavno sem počil," je Harmandić dejal za bosanski Sport in dodal, da se je opravičil soigralcem ter funkcionarjema Smaju Karačiću in Mirzi Muzuroviću.

"Vzdušje v reprezentanci že dolgo ni tako, kot se predstavlja v javnosti. Dokler zmagujemo, je vse v redu. Vendar pa so nove reprezentance v zadnjih letih držijo pretežno slabi rezultati. Imamo vrhunske pogoje, za katere dajejo denar pokrovitelji in država, mi pa jim tega ne vračamo. Ustvarja se slab imidž. Da bom jasen, vsak reprezentant je delal, kar je želel. Nekateri so zavračali pozive, drugi hodili na priprave, ko so želeli. Ko se vse skupaj konča, se pod plazom kritik znajde celotna ekipa. Tega ne morem več trpeti in poslušati," je dušo izlil Harmandić, ki je še pripravljen igrati za reprezentanco, čeprav naj bi mu bila njena vrata zaprta, kot je izjavil generalni sekretar zveze Karačić. Harmandić glavni problem bosanskega reprezentančnega rokometa vidi v novih in novih vpoklicih nekaterih igralcev, čeprav so ti izražali nezadovoljstvo. Meni, da je treba podpirati mlade. Ali bi se/se bo Bosna lažje odpovedala Harmandiću, ker pričakuje usluge Ribničana Borisa Bečirovića?

Ne spreglejte