Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 3. 2012,
8.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jelena Grubišić

Nedelja, 4. 3. 2012, 8.18

8 let

Grubišić: Pripravljamo nekaj novega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zaradi skopega izkupička v prvih štirih obračunih glavnega dela lige prvakinj in želje po napredovanju v polfinale sta za Krimovke točki pri romunski Valcei nujno potrebni.

Natančno mesec dni po porazu v Stožicah, bodo "tigrice" v Romuniji imele nekakšen popravni izpit in kritični slovenski javnosti skušale pokazati, da poraz in slaba igra z Valceo v Stožicah, ni bila njihov pravi obraz. V Romuniji, kamor so odpotovale v soboto zjutraj, bodo predvsem v napadu, tako pravi vratarka Jelena Grubišić, pokazale nove rešitve: "Res smo se dobro pripravile, vsak dan smo imele po dva treninga, pa analize ... Pripravljamo nekaj novega, kar pred tekmo ne bomo razkrile, mislimo pa, da bo dovolj za zmago."

Grubišićevo, ki je veliko pripomogla k za zdaj edini zmagi v glavnem delu lige prvakinj proti Metzu, sta zadnja, nekoliko slabša izida Valcee v najelitnejšem tekmovanju (visok poraz z Budućnostjo in remi z Metzom) kar nekoliko presenetila . "Res so dobra ekipa, z veliko romunskimi reprezentantkami, ki so skupaj že zelo dolgo. A presenetili so me tudi naši rezultati, glavni del smo začele resnično slabo." Krimovke se zavedajo, da je vložek na tekmi velik in da jim upanje za napredovanje v polfinale ohranja le zmaga. Vse drugo bi že bilo usodno, česar se še kako dobro zaveda tudi prva vratarka "tigric": "Upam, da bo obramba v Valcei enaka kot je bila v Metzu, mogoče še boljša. Mislim, da to zmoremo, le koncentracija mora biti maksimalna. Še vedno imamo teoretične možnosti za napredovanje v polfinale in če bomo do konca zabeležile dve zmagi ter se bo ob tem zadnji krog med Budućnostjo in Valceo končal z zmago Črnogork, bo polfinale tukaj."

Izjava Dinuve dodaten motivator

Igralke in strokovno vodstvo Krima je po tekmi z Romunkami v Ljubljani zelo zmotila izjava bivše "tigrice" Luminite Dinu, ki je povedala, da v igri Krima ni bilo nobenega žara, povezanosti in komunikacije. "Res je bila to naša najslabša tekma v sezoni, a ne bi se strinjala z Luminito, da ni bilo žara. Enostavno ni šlo in v nedeljo ji bomo pokazale, da se je motila." pravi Grubišićeva, ki si zaenkrat še ne predstavlja da bi, tako kot Dinuva, branila pri štiridesetih letih. Izjava je zbodla tudi kapetanko Ljudmilo Bodnjevo: "Luminito zelo spoštujem, a po tekmi nima pravice komentirati našega pristopa. Lahko komentira igro."

Obračun v Valcei se bo začel v nedeljo ob 17. uri po slovenskem času, v živo pa ga bomo spremljali tudi na Sportalu. Ob ugodnem izidu se lahko prihodnji teden v Stožicah nadejamo živčne tekme z Metzom, ki bi, kot že rečeno, lahko bila vstopnica za polfinale. Grubišićeva je v odločilen zadnji krog prepričana: "Valcei bomo vrnili za poraz v Stožicah."

Ne spreglejte