Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
20. 5. 2017,
16.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Borut Plaskan Urbanscape Loka RK Gorenje Velenje

Sobota, 20. 5. 2017, 16.39

6 let, 7 mesecev

vrhunska tekma Loke in polomija Gorenja

Gorenje po katastrofalni tekmi: Najtežji poraz, kar sem jih doživel

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Gorenje Berlin | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Petouvrščena ekipa rokometnega državnega prvenstva iz Škofje Loke je poteptala Gorenje, ki si je želelo nazaj na slovenski vrh. Možnost za to pa mu zaradi ponižujočega poraza lahko omogoči le še mali čudež.

V velenjskem klubu so tekmo v Škofji Loki, ki jo je ta dobila s 24:16, poimenovali polom. Iskreno, pošteno in zasluženo. Gorenjski klub z nekajkrat nižjim proračunom, a bistveno večjim srcem, je Velenjčane skoraj zagotovo prikrajšal za to, da bi se na zadnji tekmi prvenstva 2. junija v Zlatorogu še lahko potegovali za naslov prvaka.

Da bi tega potrdili tudi teoretično, Celjani s Krko potrebujejo le še točko. Gorenje pa bi moralo čakati na poraz pivovarjev - ta bi bil proti Novomeščanom pravcata senzacija - in jih nato premagati še sami. Tak razplet pa spada bolj v sfero teorije. Gorenje se je tako še enkrat obrisalo pod nosom ne le za naslov, ampak tudi za priložnost, da bi lahko preseglo samo sebe in ga osvojilo na derbiju.

Odsotnost treh ni opravičilo

V Škofji Loki so velenjski profesionalci, ki še zdaleč niso plačani slabo, še posebej ne za slovenske razmere, proti študentom in dijakom, med katerimi je kopica mladincev, ki so osvojili tretje mesto v državnem prvenstvu, zmogli vsega 16 golov. Čeprav so jim Gorenjci dolgo pretili že v domači dvorani. A očitno je bilo opozorilo zaman. Katastrofalna pa sta bila predvsem oba začetka polčasov, ko je Gorenje, ki je poleg že dlje časa odsotnih Anžeta Ratajca in Vida Levca tokrat nastopilo tudi brez Blaža Kleča, v 18 minutah zmoglo le po tri gole.

Borut Plaskan bi se lahko poslovil z naslovom prvaka, a je ta možnost padla v vodo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Borut Plaskan bi se lahko poslovil z naslovom prvaka, a je ta možnost padla v vodo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Naša igra je razpadla"

Trener Borut Plaskan po srečanju ni iskal alibijev. "Dolgo sem že v klubu, a to je zagotovo najtežji poraz, ki sem ga doživel. Ne najdem razloga. Skozi celoten teden smo dobro trenirali, na parketu dvorane Poden pa je naša igra povsem razpadla. Vedeli smo, od kod pretijo tekmečeve nevarnosti, a enostavno ni šlo. Delali smo tehnične napake, zgrešili ogromno neoviranih strelov in vse to je privedlo do takšnega rezultata," je za klubsko spletno stran dejal mož, ki se po sezoni poslavlja od velenjske klopi. Nadomestil ga bo Željko Babić, ki bo moral preobrniti veliko stvari. Tako na igrišču kot v glavah.

Te očitno niso bile v Škofji Loki, ampak kje drugje. Namesto medsebojnega bodrenja in dajanja energije smo videvali bolj ali manj le kriljenje z rokami proti sodnikoma, ki gostovo nista pravi naslov pri iskanju krivca za polomijo.

Ne spreglejte