Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 1. 2022,
19.53

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,11

13

Natisni članek

EP v rokometu 2022 Črna gora Gašper Marguč Ljubomir Vranješ slovenska rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 17. 1. 2022, 19.53

2 leti, 3 mesece

slovenski tabor po nepričakovanem hitrem koncu EP

Gašper Marguč: Krepko smo se osramotili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,11

13

slovenska rokometna reprezentanca : Črna gora EP | Slovenski rokometaši so evropsko prvenstvo končali že po prvem delu. | Foto Reuters

Slovenski rokometaši so evropsko prvenstvo končali že po prvem delu.

Foto: Reuters

Slovenska moška rokometna reprezentanca se od evropskega prvenstva poslavlja nepričakovano hitro, že po prvem delu tekmovanja. Na odločilni tekmi za napredovanje, na kateri ji je pripadala izrazita vloga favorita, je potrebovala zmago nad Črno goro, a je izgubila (32:33) in končala tekmovanje.

slovenska rokometna reprezentanca : Črna gora EP
Sportal Huda črnogorska zaušnica Slovencem, ki se poslavljajo od EP!

Slovenski rokometaši so tako danes doživeli enega od najbolj črnih dni v zgodovini slovenskega rokometa. Varovanci Ljubomirja Vranješa so na odločilni tekmi povsem zatajili proti ekipi, ki je dosegla šele svojo tretjo zmago v zgodovini evropskih prvenstev. V zgodovini evropskih prvenstev se je Sloveniji to zgodilo le še leta 2016, ko je sicer v veliko bolj zahtevni družbi Španije, Švedske in Nemčije tudi izpadla po prvem delu prvenstva na Poljskem.

Vranješ: Zelo sem razočaran, a to je del športa

"Rad bi, da pridemo v položaj, ko bo zadnja tekma v drugem delu še vedno odločala o tem, ali smo še v igri za polfinale. Upam, da pridemo tako daleč in da pridemo v položaj, v katerem bomo morali zmagati za uvrstitev v polfinale. Če nam bo to uspelo, bo to velik dosežek. Verjamem, da nam bo uspelo," je pred potjo na Madžarsko dejal Šved na slovenski klopi, ki se z varovanci poslavlja precej prej, kot si je želel.

Slovenci so z le eno zmago in dvema porazoma sklenili prvenstvo in so ostali brez izpolnitve prvega cilja, ki je bil uvrstitev v drugi del tekmovanja. "Čestitke Črni gori za zmago in uvrstitev v glavni del. Če dobiš 33 golov, je to dovolj jasen znak, da igraš slabo obrambo. Nismo bili dovolj agresivni, vseh 60 minut smo imeli preveč težav v obrambi. Na koncu je bilo zelo izenačeno, lahko bi se vrnili v igro, a se nismo. To je zares zelo slab rezultat za Slovenijo, igralce in zame kot trenerja. Zelo sem razočaran, a to je del športa. Vedno mora nekdo izgubiti. Žal mi je, da smo bili danes to mi," je po tekmi diplomatsko dejal slovenski selektor Ljubomir Vranješ.

"Vedno mora nekdo izgubiti. Žal mi je, da smo bili danes to mi," je dejal Vranješ. | Foto: Reuters "Vedno mora nekdo izgubiti. Žal mi je, da smo bili danes to mi," je dejal Vranješ. Foto: Reuters

Dolenec: Niti na eni tekmi nismo bili pravi

Vidno razočaran in brez besed je bil slovenski kapetan Jure Dolenec, ki je po tekmi premora zaradi poškodbe kolena stisnil zobe in priskočil na pomoč slovenski izbrani vrsti, a tudi to ni bilo dovolj za končni uspeh. "Igrali smo zares slabo in Črna gora je zasluženo zmagala. Na tem prvenstvu nismo niti na eni tekmi pokazali vsega svojega znanja in potenciala, preprosto smo igrali preslabo. Mislim, da smo veliko boljša ekipa, kot smo bili na igrišču. Čez nekaj mesecev nas z reprezentanco čakajo že nove preizkušnje in pomembno je, da se uvrstimo na naslednje veliko tekmovanje," je po padcu na velikem testu v sedanjosti proti prihodnosti že pogledal slovenski kapetan.

Črnogorci so Slovencem zabili kar 33 golov. | Foto: Reuters Črnogorci so Slovencem zabili kar 33 golov. Foto: Reuters

Marguč: Razočarali smo sebe in mnoge

"Težko je karkoli reči, mislim, da smo se krepko osramotili. Prvi polčas smo nekako še odigrali, drugega pa ... Na koncu smo zgrešili tri sedemmetrovke v ključnih trenutkih, pa se sploh ne bi smelo zgoditi, da bi te sedemmetrovke odločale. Razočarali smo same sebe in veliko ljudi. Ne vem, kaj je manjkalo. Na nobeni od treh tekem nismo bili pravi, nismo pokazali hitre igre, danes pa smo s krepko slabšim nasprotnikom izgubili ... Prejeli smo 33 zadetkov, kar je občutno preveč," pa je po porazu za nacionalno televizijo dejal razočarani Gašper Marguč, ki ga zdaj s soigralci namesto poti proti Budimpešti čaka pot nazaj na slovenska tla.

Iz slovenske skupine so napredovali Danci in Črnogorci.

Črna gora : Slovenija 33:32 (16:19)

Fönix Arena, gledalcev 1203, sodnika: Kurtagić in Wetterwik (oba Švedska).

Črna gora: Matović, Mijušković, N. Simić, F. Vujović 1, Lazović, Čepič 4, B. Vujović 9, M. Vujović 5, Kaludjerović, Simović, Sevaljević 1, B. Simić, Lasica, Vujačić, Andjelić 6, Grbović 8.

Slovenija: Baznik, Kastelic 2, Skube 2, Blagotinšek 4, Henigman, Marguč 4, Janc, Dolenec 6, Poteko 1, Cehte 1, Kodrin 6, Zarabec, Sokolič 1, Makuc 3, Mačkovšek 2, Suholežnik.

Sedemmetrovke: Črna gora 4 (3), Slovenija 6 (3).
Izključitve: Črna gora 14, Slovenija 10 minut.
Rdeči karton: Simović (50.).

Dosedanje medsebojne tekme Slovenije in Črne gore

Evropska prvenstva:

- Madžarska/Slovaška 2022:
Slovenija : Črna gora           32:33 (19:16)

- Hrvaška 2018:
Slovenija : Črna gora           28:19 (14:13)

- Norveška 2008:
Slovenija . Črna gora           31:29 (16:13)

- Slovenija 2004:
Slovenija : Srbija in Črna gora 27:20 (14:11)

Sportal Incident v vrstah slovenskih tekmecev, ki odmeva #video
Ne spreglejte