Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 1. 2020,
11.44

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

Natisni članek

evropsko prvenstvo slovenska rokometna reprezentanca Ljubomir Vranješ

Nedelja, 5. 1. 2020, 11.44

4 leta, 3 mesece

znanih je 18 rokometašev, ki bodo potovali na švedsko

Vranješ opravil zadnji rez, znani so vsi potniki na Švedsko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38
slovenska rokometna reprezentanca, Slovenija : Črna gora | Ljubomir Vranješ je določil 18 igralcev, ki bodo potovali na Švedsko. Urban Lesjak in Žiga Mlakar bosta na priložnost v nadaljevanju prvenstva čakala v domovini. | Foto Grega Valančič/Sportida

Ljubomir Vranješ je določil 18 igralcev, ki bodo potovali na Švedsko. Urban Lesjak in Žiga Mlakar bosta na priložnost v nadaljevanju prvenstva čakala v domovini.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Selektor slovenske rokometne reprezentance Ljubomir Vranješ je pet dni pred začetkom evropskega prvenstva določil seznam potnikov na Švedsko. V Skandinavijo bo odpeljal 18 rokometašev, med katerimi sta dve zamenjavi, v domovini pa bosta po zadnjem rezu ostala vratar Urban Lesjak in desni zunanji rokometaš Žiga Mlakar.

slovenska rokometna reprezentanca, Slovenija : Črna gora
Sportal Sproščeni Slovenci z odliko opravili generalko, Vranješ pred težko nalogo
Ljubomir Vranješ
Sportal "Bil bi nor, če bi rekel, da smo kandidati za odličje" #video

Slovenska izbrana vrsta bo v Skandinavijo odpotovala v sredo popoldne. Na prizorišče prvenstva stare celine po selektorjevi odločitvi ne bo odpotovala le 16-erica rokometašev, ki lahko nastopi na vsaki tekmi, pač pa še dve menjavi, so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije.

Med potniki so krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Kristjan Horžen in Igor Žabić, zunanji igralci Dean Bombač, Nejc Cehte, Jure Dolenec, Nik Henigman, Vid Kavtičnik, Borut Mačkovšek, Rok Ovniček in Miha Zarabec, krilni igralci Darko Cingesar, Blaž Janc, Tilen Kodrin, Gašper Marguč in Mario Šoštarić ter vratarja Klemen Ferlin in Urh Kastelic.

Kapetanska vloga bo še naprej pripadala Vidu Kavtičniku, njegov pomočnik bo Jure Dolenec.

Dve rezervi na Švedskem, dve v domovini

Reprezentanca lahko v vsakem delu prvenstva opravi dve zamenjavi. | Foto: Grega Valančič/Sportida Reprezentanca lahko v vsakem delu prvenstva opravi dve zamenjavi. Foto: Grega Valančič/Sportida Lesjak in Mlakar bosta na morebiten vpoklic čakala v domovini. Reprezentanca lahko namreč v vsakem delu evropskega prvenstva - v prvem in drugem delu ter končnici - seže po dveh zamenjavah. Na vsaki tekmi lahko nastopi 16 igralcev.

"Odločitev je bila težka, saj smo imeli nazadnje na pripravah 20 odličnih igralcev. Na evropsko prvenstvo potujemo z 18 igralci. Dve rezervi bomo tako imeli na Švedskem, saj pravila med tekmovanjem dovoljujejo zamenjave igralcev, dve pa v domovini. Ti bosta Urban Lesjak in Žiga Mlakar. Na takšno odločitev je vplivala predvsem forma igralcev na reprezentančnih pripravah in v klubskih selekcijah. Precej poudarka bo v naši ekipi namenjenega igri v obrambi, zato je bil tudi to eden od razlogov pri izbori rokometašev," je odločitev o potnikih komentiral selektor.

Slovenska izbrana vrsta je v osmih dneh priprav odigrala dve pripravljalni tekmi. V petek je v Slovenj Gradcu s 33:28 odpravila Severno Makedonijo, dan za tem v Trbovljah pa s 37:22 še Črno goro. 

Slovenci, ki bodo prvo tekmo prvenstva odigrali v petek proti Poljakom, so zmagali na obeh pripravljalnih tekmah. | Foto: Grega Valančič/Sportida Slovenci, ki bodo prvo tekmo prvenstva odigrali v petek proti Poljakom, so zmagali na obeh pripravljalnih tekmah. Foto: Grega Valančič/Sportida

Za začetek s Poljsko

Na uvodu evropskega prvenstva bo Slovenija nastopala v švedskem Göteborgu. V skupini F jo prvi preizkus čaka v petek, ko se bo v dvorani Scandinavium pomerila s Poljsko.

V nedeljo, 12. januarja, sledi obračun z gostitelji Švedi, dva dni za tem pa še s Švicarji. Vse tekme se bodo začele ob 18.15. V drugi del tekmovanja, ki bo v dobrih 250 kilometrov oddaljenem mestu Malmö, bosta napredovali najboljši reprezentanci skupine.

Kdo potuje na Švedsko?

vratarja: Klemen Ferlin (Celje Pivovarna Laško) in Urh Kastelic (Göppingen);
krilni igralci: Blaž Janc (Kielce), Gašper Marguč (Veszprem), Mario Šoštarič (Pick Szeged), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško) in Darko Cingesar (Aix);
zunanji igralci: Borut Mačkovšek (Veszprem), Dean Bombač, Nik Henigman (oba Pick Szeged), Miha Zarabec (Kiel), Rok Ovniček (Nantes), Vid Kavtičnik (Aix), Jure Dolenec (Barcelona), Nejc Cehte (Hannover);
krožni napadalci: Kristjan Horžen (Celje Pivovarna Laško), Blaž Blagotinšek (Veszprem) in Igor Žabić (Wisla).

Švedska rokomet
Sportal Kako gre pred EP tekmecem Slovencev?
Slovenija - Črna gora prijateljska rokometna tekma
Sportal Še ena zanesljiva pripravljalna zmaga Vranješeve čete
Ljubomir Vranješ
Sportal Ljubomir Vranješ je svojo zgodbo na klopi Slovenije začel z zmago

 

Ne spreglejte