Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 1. 2020,
19.01

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Črna gora Trbovlje Ljubomir Vranješ slovenska rokometna reprezentanca

Sobota, 4. 1. 2020, 19.01

4 leta, 3 mesece

Prijateljska tekma, Trbovlje

Še ena zanesljiva pripravljalna zmaga Vranješeve čete

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Slovenija - Črna gora prijateljska rokometna tekma | Slovenci so dobili obe pripravljalni tekmi pred odhodom na evropsko prvenstvo. | Foto Grega Valančič/Sportida

Slovenci so dobili obe pripravljalni tekmi pred odhodom na evropsko prvenstvo.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska rokometna reprezentanca je v Trbovljah odigrala še drugo pripravljalno tekmo pred odhodom na evropsko prvenstvo, ki se bo konec naslednjega tedna začelo na Švedskem, v Avstriji in na Norveškem. Četa selekorja Ljubomira Vranješa se je pomerila z izbrano vrsto Črne gore in jo premagala s 37:22.  na zadnji pripravljalni tekmi pred odhodom na evropsko prvenstvoTekma se je začela ob 17.30.

Ljubomir Vranješ
Sportal "Bil bi nor, če bi rekel, da smo kandidati za odličje" #video

Novi selektor slovenske reprezentance, Šved Ljubomir Vranješ, je v petek vodil prvo uradno tekmo v novi službi in se z igralci veselil zmage nad Severno Makedonijo s 33:28, po obračunu s Črno goro pa ostaja neporažen. 

Ferlin in Kastelic zaklenila vrata, Zarabec najboljši strelec

Danes je zaradi bolezni manjkal Gašper Marguč, Urban Lesjak, Žiga Mlakar in Rok Ovniček pa so si tekmo ogledali s tribune. V prvem polčasu je slovenska vrata odlično varoval Klemen Ferlin, medtem ko drugi vratar Urh Kastelic, krilna igralca Darko Cingesar in Mario Šoštarič ter krožni napadalec Kristjan Horžen v prvih 30 minutah tekme priložnosti za igro niso dobili, jih je pa Vranješ zato dodobra izkoristil v drugem polčasu. V tem je slovenska vrata zaklenil Kastelic in bil eden najzaslužnejših, da je prednost domačih do konca tekme narasla na 15 golov. Strelsko sta bila v slovenski vrsti najbolj učinkovita Miha Zarabec s šestimi in Blaž Janc s petimi goli.

Dogajanje iz dvorane Polaj v sliki (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 55

Vranješ zadovoljen z energijo

Ljubomir Vranješ kot selektor slovenske reprezentance še ne pozna poraza. | Foto: Grega Valančič/Sportida Ljubomir Vranješ kot selektor slovenske reprezentance še ne pozna poraza. Foto: Grega Valančič/Sportida "Zadovoljen sem, moji varovanci so na obeh pripravljalnih tekmah prikazali zelo dobro igro. Mnoge zadeve so me zadovoljile v napadu in obrambi, predvsem pa me veseli pozitivna energija in kolegialnost mojih rokometašev na igrišču in izven njega," je po tekmi povedal selektor Ljubomir Vranješ.

Drugi najboljši strelec slovenske reprezentance Blaž Janc pa je dodal: "Na obeh zadnjih tekmah pred odhodom v Göteborg smo dobro delovali. Veliko delamo na obrambi, mislim, da je s pomočjo naših vratarjev na zelo visoki ravni. Znova se je vrnila naša prepoznavna hitra igra s številnimi nasprotnimi napadi in hitrim izvajanjem žoge na sredini igrišča. Zaenkrat je vse tako, kot mora biti."

Slovenci se bodo v sredo odpravili na Švedsko, kjer jih v Göteborgu v petek že čaka prva tekma evropskega prvenstva.

Vranješ mora s seznama do konca priprav na Euro črtati še nekaj imen, dokončni seznam potnikov za Švedsko bo objavil enkrat po večernem sestanku v Zrečah, na katerem bo najprej obvestil igralce, ki bodo ostali doma. 

Slovenija : Črna gora 37:22 (17:9)

Dvorana Polaj, gledalcev 1.100, sodnika: Lah in Sok (oba Slovenija).

Slovenija: Ferlin, Kastelic, Blagotinšek 4, Henigman 3, Kavtičnik 3 (1), Janc 5, Dolenec 2, Cingesar 1, Cehte 3, Kodrin 1, Zarabec 6 (2), Šoštarič 1, Horžen 3, Žabić 1, Bombač 1 (1), Mačkovšek 3.

Črna gora: Mijušković 1, Simić, Bakić, Čavor 6, Lazović, B. Vujović, Radović 2, M. Vujović 3, S. Vujović 3, Sevaljević, Božović, Lasica 1, Andjelić 1, Grbović 2 (1), Lipovina 2, Kankaraš 1.

Sedemmetrovke: Slovenija 4 (4), Črna gora 2 (1).
Izključitve: Slovenija 8, Črna gora 6 minut.
Rdeči karton: Blagotinšek (48.).

Preberite še:

Ljubomir Vranješ
Sportal Ljubomir Vranješ je svojo zgodbo na klopi Slovenije začel z zmago
Ne spreglejte