Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 11. 2011,
7.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

reprezentanca

Petek, 4. 11. 2011, 7.05

8 let

Drugi del je realno pričakovati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Miha Žvižej je eden izmed štirih krožnih napadalcev na pripravah slovenske izbrane vrste. V zadnjem letu je malo igral, zato je reprezentanca še toliko večji izziv. Tako kot želja po odhodu na EP.

Po odhodu iz Velenja na Dansko v Silkeborg ga je minulo sezono doletela huda poškodba, zato praktično ni igral. Ta je zdaj povsem zaceljena: "Poškodba je popolnoma pozabljena, ne morem pa reči, da sem v isti formi kot pred njo. Mislim pa, da sem na pravi poti. K temu mi bodo močno pomagale priprave z reprezentanco, da pridem nazaj tja, kjer sem bil." V kvalifikacijah slovenskemu moštvu praktično ni mogel pomagati, v tem rokometnem letu se vrača. Reprezentanca in januarsko evropsko prvenstvo sta mu le še dodaten motiv.

Član danskega Silkeborga, ki je ta čas šele na četrtem mestu prvenstva, v ligi prvakov pa na zadnjem mestu skupine B še brez točk, bolj malo igra. "Če sem iskren me to precej moti, tudi zato, ker v klubu nimamo letos nikakršnih rezultatov, smo v krizi. Ker nisem dobil priložnosti, da bi pomagal, sem bil kar malce frustriran," pove igralec, ki bo čez dva dni dopolnil 24 let: " V takih primerih mi prihod v reprezentanco dvigne moralo in pomeni še več kot sicer." Poudarja, da bo čim prej poskušal razrešiti klubske težave, če ne bo šlo, pa ne bo oklevanj za spremembo klubske sredine.

Huda konkurenca na šestmetrski črti

V času reprezentančnih priprav je selektor Boris Denič vpoklical kar štiri krožne napadalce – Petra Puclja, Mateja Gabra, Uroša Bundalo in Miho Žvižeja. Konkurenca za mesto na evropsko prvenstvo je tako velika: "Nas je kar veliko. Po eni strani je to zelo dobro, saj sta dva zelo mlada, vsi se učimo in treniramo. Po drugi strani pa se bomo morali vsi boriti, da bi šli na evropsko prvenstvo, kar je po moje celo dobro." V tednu dni priprav velik del igre sloni na igri na šestmetrsko črto, do potankosti bo potrebno le-to izpiliti, saj z nasprotniki od 15. januarja naprej ne bo šale.

Norveška, Hrvaška, Islandija so ekipe, s katerimi se bo Slovenija pomerila v prvem delu Eura 2012 v Vršcu. O njih Žvižej ml., ki je bil vesel vnovičnega snidenja s starejšim bratom Luko, veliko razmišlja. "Bil sem kar presenečen, da smo s celotnimi pripravami že kar na prvenstvu. Površinsko smo začeli delati analize nasprotnikov, da se vsi spoznamo z njimi. Super se mi zdi, saj v zaključku priprav decembra ne bo toliko časa."

Pa želje in cilji? Prva tri mesta vodijo v drugi del prvenstva stare celine "Ne glede na to, da je skupina zelo težka, je realno pričakovati uvrstitev naprej. Tudi mi imamo takšne cilje. Če tega ne bomo dosegli, bo to izjemno razočaranje. Slovenska reprezentanca je sposobna držati nivo, veliko nas je mladih igralcev, hkrati pa tistih, ki so v karieri osvojili že skoraj vse. Če bo kemija prava, ne bi smelo biti dvomov," zaključuje Miha Žvižej, ki bo s soigralci priprave zaključil v soboto na humanitarno-spominski tekmi v Celju. V spomin na nekdanjega rokometaša Iztoka Puca.

Ne spreglejte