Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 1. 2013,
20.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 4. 1. 2013, 20.29

7 let, 12 mesecev

Desna zunanja - kmalu soigralca v Montpellieru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Jure Dolenec je prva izbira Borisa Deniča na desnem zunanjem. Zaradi poškodbe Davida Miklavčiča je vrzel zapolnil Vid Kavtičnik.

Jure Dolenec si je izboril status prvega slovenskega desnega zunanjega, ki ga tudi potrjuje. Lansko evropsko prvenstvo je bilo zanj premiera na velikih tekmovanjih, letošnjega svetovnega prvenstva se prav tako zelo veseli. V Srbiji je tudi največjim nejevernežem dokazal, da ni le talent, da je znatno napredoval tudi v obrambi, prevzemal je odgovornost, streljal sedemmetrovke, navsezadnje je bil na koncu turnirja skupaj z Luko Žvižejem tudi drugi slovenski strelec. Za prvo tekmovanje palec navzgor. Minulo leto je bilo zanj več kot uspešno: poleg preboja v reprezentanci je odlično igral v velenjskem dresu, uspel pa mu je tudi izvrsten prestop - čaka ga udejstvovanje v Montpellieru.

Stari maček v Montpellieru je že Vid Kavtičnik. Sicer izjemno izkušeni reprezentant je ne le debitral, ampak igral že pomembno vlogo v reprezentanci še kot najstnik. Sprva ni bil predviden za odhod na SP, saj se je šele pred kratkim vrnil na igrišče po dolgotrajni rehabilitaciji zaradi poškodbe kolena, ki je trajala kar osem mesecev. A usoda je želela drugače, zaradi poškodbe Davida Miklavčiča se je med potniki za Španijo znašel prav Velenjčan, ki ga dobri dve leti ni bilo v izbrani vrsti. Montpellierov levičar je motiviran, po dolgi odsotnosti željan igrišča in iger, pravi, da se v reprezentanci odlično počuti. Pripravljalne tekme pred SP so mu z vidika piljenja forme prišle še kako prav. Selektor Denič pa se ne slepi, da bo najboljše desno krilo evropskega prvenstva v Sloveniji pred devetimi leti med nosilci igre. A po drugi strani niti malo ne dvomi, da bo Kavtičnik reprezentanci pomagal, kolikor bo v dotičnem trenutku največ lahko. Igro na desni strani bo tako podobno kot v Srbiji nosil Dolenec, Kavtičnikove izkušnje in znanje pa utegnejo priti še kako prav.

Ne spreglejte