Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
22. 12. 2016,
10.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

3

Natisni članek

Dean Bombač Veselin Vujović rokomet Uroš Zorman Marko Bezjak Miha Zarabec

Četrtek, 22. 12. 2016, 10.34

6 let, 6 mesecev

Nad odličnim organizatorjem igre še vedno visi vprašaj

Dean Bombač nima pojma, kdaj bo rebro zaceljeno

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

3

dean bombac | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Dean Bombač, ki so ga v lanski sezoni po izjemnih igrah v majici madžarskega Picka navijači izbrali za najboljšega srednjega zunanjega igralca rokometne lige prvakov, se v zadnjih tednih ubada s poškodbo rebra. Ne ve še, ali bo lahko kandidiral za nastop na svetovnem prvenstvu.

Zaradi zloma rebra, ker je nanj na nenavaden način pritisnila mišica, je vprašljiv nastop Deana Bombača na svetovnem prvenstvu v Franciji, ki bo med 11. in 29. januarjem. Primorca sploh ne bo na začetnem delu reprezentančnih priprav v Zrečah. Na širšem seznamu seveda je, selektor Veselin Vujović pa je možnosti njegovega nastopa ocenil na 70 odstotkov.

Sam Bombač se je takšni odstotkovni oceni izognil. Kakšno je stanje trenutno? "Nimam pojma, počutim dobro, bolečine skoraj ni, razen ko delam hitre gibe. 27. decembra imam slikanje, potem bom vedel več. Če bom zdrav, bom nato videl, kako se bo odločil strokovni štab," je sporočil odlični srednji zunanji igralec Kielc.

Slovenija bo v Metzu nastopila v skupini B skupaj z Angolo, Islandijo, Makedonijo, Tunizijo in Španijo. V osmino finala se uvrstijo po štiri najboljše reprezentance iz vsake skupine. Prva tekma Slovence čaka 12. januarja z Angolci.

Marko Bezjak naj bi bil prva izbira na položaju organizatorja igre. | Foto: Stanko Gruden, STA Marko Bezjak naj bi bil prva izbira na položaju organizatorja igre. Foto: Stanko Gruden, STA Močno razredčene vrste

Njegov soigralec Uroš Zorman po dogovoru s selektorjem načeloma naj ne bi potoval na prvenstvo. Sebastian Skube je končal reprezentančno pot, Vujović pa ga ni poskušal prepričeti, da bi si premislil. Njegov brat Staš Skube je sodelovanje odpovedal iz družinskih razlogov.

Povzetek: Slovenija je na srednjem zunanjem položaju ostala le z Markom Bezjakom in Miho Zarabcem, ekipi pa je priključen reprezentančno nepopisan list David Razgor. S še kakšno morebitno težavo bi se stvari lahko dodatno zapletle, in to na položaju, kjer so bili Slovenci tradicionalno najmočnejši.

Ne spreglejte