Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
15. 2. 2014,
23.09

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zaporožje

Sobota, 15. 2. 2014, 23.09

2 leti, 1 mesec

Celjska zmaga posvečena junakom snega in žleda

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Celjski rokometaši so si proti Zaporožju izbojevali ključno zmago ne le za napredovanje v osmino finala lige prvakov, ampak tudi za tretje mesto v skupini A, ki prinaša lažjega tekmeca.

Še drugič v sezoni so Celjani za tri zadetke ugnali Zaporožje, tokrat 30:27, močno in visoko ekipo, polno ukrajinskih reprezentantov. Tako so si že krog pred koncem skupinskega dela zagotovili tretje mesto v skupini A, zato bodo imeli pri žrebu osmine finala možnost dobiti lažjega tekmeca kot na primer lani, ko so bili četrti v skupini.

To je bila obenem prva zmaga na celjski klopi za trenerja Branka Tamšeta, ki je zadovoljen z rezultatom in bojevitostjo, veliko manj pa s črnimi minutami, ko njegovi ekipi pade ritem.

''Rad bi čestital fantom in se zahvalil občinstvu (celjski klub je gostil predstavnike gasilcev, civilne zaščite, vojske in osebje elektro podjetij v zahvalo za pomoč ob zadnjih naravnih nesrečah, povezanih s snegom in ledom, op. a.), še posebej vsem ljudem, ki so pomagali. Fantom sem pred tekmo rekel, da zdaj mi pripravimo njim nekaj veselja za vse težke ure, ki so jih preživeli v gozdovih. Igralci so marsikaj udejanjili, čeprav sem si želel, da bi dotolkli tekmeca, saj sem vedel, da Zaporožje fizično pada. Vedeti pa morate, da imajo Ukrajinci zelo visok blok, težko je igrati na postavljeno obrambo,'' je po srečanju ugotavljal Tamše.

Luka Žvižej je udejanjil odločnost, ki jo je napovedoval že pred tekmo: ''Že pred tekmo smo vedeli, da bo izredno težko, ampak verjeli smo, da smo boljši, kar smo tudi dokazali. Z izjemo začetka srečanja smo bili vseskozi v prednosti, nadzirali tekmo, imeli tudi manjše padce, a smo zdržali do konca. Še pomembnejše je, da smo končno zmagali na za nas ključni tekmi. Na tem moramo graditi tudi naprej. V Nemčijo odhajamo povsem razbremenjeni. Čeprav gremo k Rhein-Neckar Löwnu uživat v rokometu, to še ne pomeni, da se bomo predali. Glave bodo malce bolj sproščene, zato bo gotovo lažje.'' Z Nemci Celjani igrajo že v četrtek.

Ne spreglejte