Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 2. 2019,
23.03

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško liga prvakov liga prvakov rokomet Tomaž Ocvirk

Nedelja, 17. 2. 2019, 23.03

5 let, 2 meseca

ROKOMETNA LIGA PRVAKOV, 12. KROG

Šoštarič junak Szegeda, Celjani v Flensburgu zapravili zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56
Celje Pivovarna Laško, Pick Szeged, rokomet | Celjani so na gostovanju v Flensburgu gostiteljem nevarno zapretili, po zanje sila nesrečnem razpletu tekme pa ostali brez točk. | Foto Matic Ritonja/Sportida

Celjani so na gostovanju v Flensburgu gostiteljem nevarno zapretili, po zanje sila nesrečnem razpletu tekme pa ostali brez točk.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so za en gol (26:27) izgubili pomemben obračun v ligi prvakov s Flesburgom. Varovanci Tomaža Ocvirka so v zadnji minuti tekme zapravili napad za zmago, nato pa po prekršku pred svojimi vrati gostiteljem ponudili priložnost, da so s strelom iz sedmih metrov razveselili navijače v dvorani Flens Arena. V nedeljo se je z devetimi zadetki ob zmagi Pick Szegeda izkazal Mario Šoštarič.

Celjani so bili na prvem medsebojnem obračunu v tej sezoni v Zlatorogu od Flensburga boljši s 23:20, nato pa so si z nekaj neuspehi in ob zase neugodnem razpletu preostalih tekem v skupini B močno priprli vrata za napredovanje v naslednji krog. Z dvema točkama ali vsaj točko v Nemčiji bi si jih znova odprli.

Infarktna končnica tekme za žalost Celjanov

Žal se je izteklo drugače, Flensburg so slovenski prvaki mučili vso tekmo, tri minute pred koncem izenačili na 26:26, nato pa so v dramatični končnici še enkrat povedli domači, Celjani izenačili in imeli v zadnji minuti po napaki Flensburga čas za dolgi zadnji napad. A je Rok Ovniček v preveliki želji povlekel v hitri protinapad, našel Tilna Kodrina, ki je malce s strani streljal preslabo, tako da je domači vratar Benjamin Burić ubranil strel za vodstvo Celja.

Na drugi strani pa sta poljska sodnika prav ob izteku pokazala na strel s sedmih metrov v korist domačih, ki ga je za zmago, že po izteku igralnega časa, izkoristil Hampus Wanne. Pol minute do konca srečanja so imeli celo napad za vodstvo, ampak so bili nenatančni, nato pa v zadnjem naletu domačih naredili še prekršek za sedemmetrovko, ki so jo Nemci izvedli uspešno in se veselili zmage.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Branko Vujović s sedmimi goli, štiri je prispeval Domen Makuc.

"Ob koncu pa nam je žal zmanjkalo malce sreče"

Tomaž Ocvirk: Verjeli smo v svoje sposobnosti in mislim, da smo v drugem delu pokazali našo najboljšo igro do sedaj. | Foto: Grega Valančič/Sportida Tomaž Ocvirk: Verjeli smo v svoje sposobnosti in mislim, da smo v drugem delu pokazali našo najboljšo igro do sedaj. Foto: Grega Valančič/Sportida "Žalostni smo, saj smo znova naredili vse, da bi zmagali. Igralci so vnovič pokazali, kako se bori, žal pa nas je znova ena žoga, en strel na vrata ločil od zmage. V prvem polčasu nismo bili pravi, bili smo premalo odločni, zato pa smo delali preveč tehničnih napak. Preveč je bilo poskusov podaj na krožnega napadalca, saj so bili zunanji igralci premalo nevarni in ni bilo dovolj prostora. To nas je pokopalo, a se nam je uspelo po drugem polčasu vrniti. Verjeli smo v svoje sposobnosti in mislim, da smo v drugem delu pokazali najboljšo igro do zdaj. Ob koncu pa nam je žal zmanjkalo malce sreče," je po tekmi potarnal celjski trener Tomaž Ocvirk.

Slovenski prvaki morajo v zadnjih dveh krogih proti Skjernu in PSG dobiti vsaj še tri točke, ob predpostavki, da Zagreb in Zaporožje ne bosta več uspešna.

Po 11 odigranih tekmah v skupini B je v vodstvu francoski PSG z 20 točkami. Pick iz Szegeda jih je zbral 17, Flensburg-Handewitt zdaj s tekmo več 12, hrvaški Zagreb deset, francoski Nantes in ukrajinski Motor iz Zaporožja pa po devet. Celje Pivovarna Laško ostaja pri sedmih, danski Skjern jih ima šest.

Šoštarič se je ustavil pri devetih zadetkih

V nedeljo je vodilno moštvo skupine A Barcelona s 43:26 odpihnilo Kristianstad, Jure Dolenec je k zmagi prispeval štiri zadetke. 

Vodilna ekipa skupine B Paris Saint-Germain je za pet zadetkov premagala Zagreb, pri katarem je Urh Kastelic zbral pet obramb, Gregor Potočnik je zadel dvakrat, Aleks Vlah pa se ni vpisal med strelce. Drugi Pick Szeged je za zadetek premagal Motor Zaporožje. Mario Šoštarič je bil ključni član ob zmagi, prispeval je kar devet zadetkov, Dean Bombač tri, Matej Gaber pa ni bil natančen.

Mario Šoštarič je k zmagi Picka prispeval skoraj tretjino golov, devet. | Foto: Matic Ritonja/Sportida Mario Šoštarič je k zmagi Picka prispeval skoraj tretjino golov, devet. Foto: Matic Ritonja/Sportida

Zadnja ekipa skupine B Skjern je z 32:34 izgubila z Nantesom, Jan Grebenc se ob porazu ni vpisal med strelce.

Veszprem je v Skopju premagal Vardar, Borut Mačkovšek in Gašper Marguč sta za zmagovalce prispevala vsak po dva gola, Blaž Blagotinšek in Dragan Gajić pa nista zatresla mreže makedonske ekipe. Pri tej je štiri gole dosegel Staš Skube, Gregor Ocvirk pa ni igral.

Meškov Brest je bil tudi s pomočjo Vida Poteka (3 goli) in Simona Razgorja (1 gol) doma boljši od  nemških Rhein-Neckar Löwen, Vive Kielce za katere je Blaž Janc prispeval tri gole pa so za en sam zadetek izgubile spopad z Montpellierjem, pri katerem je Vid Kavtičnik zabil en gol.

Sistem tekmovanja

Prvouvrščeni ekipi iz skupin A in B se neposredno uvrstita v četrtfinale. Ekipe, ki bodo v skupinah A in B zasedale mesta od 2. do 6., se bodo v izločilnih bojih (med najboljšimi 16 ekipami) pomerile za preostale četrtfinalne vstopnice.

Tekmovanje v skupinah C in D je že skoraj končano. V izločilne boje (med najboljših 16) potujeta le zmagovalca skupin. Po koncu prvega dela bosta prvo- in drugouvrščena ekipa v obeh skupinah odigrali dvoboj za zadnji dve vstopnici za uvrstitev v izločilne boje. Prvi obračun bo med Sportingom in Dinamo Bukarešto, drugi pa med Wislo Plock in Bjerringbro-Silkeborgom.

Skupina A

Skupina B

Ne spreglejte