Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 10. 2011,
17.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

reprezentanca

Ponedeljek, 31. 10. 2011, 17.27

8 let

Čas za prve analize

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po regeneracijskem treningu in prvem taktičnem je za slovensko rokometno reprezentanco prišel tudi čas za prve analize nasprotnikov. V torek že trening v popolni sestavi.

Slovenska moška reprezentanca, ki jo januarja čaka nastop na že devetem prvenstvu stare celine, se je v nedeljo popoldan zbrala v Zrečah in najprej opravila regeneracijski trening. Moštvo sicer še ni popolno, po nedeljskem slovenskem prvoligaškem obračunu sta se pridružila še Jure Sušin in David Razgor, medtem ko se bo četverica legionarjev drevi. Miha Žvižej, Primož Prošt, Dragan Gajić in Uroš Zorman so še v nedeljo igrali za svoje klube, zato jih selektor Boris Denič pričakuje v ponedeljkovih večernih urah.

Nekaj težav Puclja

V torek dopoldan bodo tako prvič trenirali v skoraj da popolni sestavi, saj ima nekaj težav s poškodbo krožni napadalec Peter Pucelj, sicer član srbske Crvene zvezde. V torek popoldan pa jim je Denič namenil testiranje, saj bo le tako dobil vpogled v pripravljenost, na osnovi katerega bodo reprezentanti dobili načrt individualnih priprav.

Evropsko prvenstvo, ki bo trajalo od 15. do 29. januarja v Srbiji, namreč ne bo dopuščalo napak. Slabša telesna priprava pa je večkrat lahko vzrok poškodbam. Prvi strokovnjak na slovenski klopi v novembrskem EHF tednu v Zrečah pripravlja 25 rokometašev, na prvenstvo jih bo potovalo le 16.

V Zrečah, kjer se ta čas mudijo, pa je že na sporedu tudi analiza nasprotnikov – Norvežanov, Hrvatov in Islandcev, večji del priprav na terenu pa je namenjen napadalnim akcijam. Tako so danes že trenirali raznovrstne zamisli na postavljeno obrambo 6-0.

Nobene uradne tekme

Slovenci v času prvega tedna priprav ne bodo odigrali nobene uradne tekme, marveč se bodo v četrtek pomerili med sabo. Preizkusi moči z enakovrednimi tekmeci pa jih čakajo šele januarja tik pred začetkom EP-ja. V Vršcu, kjer bodo igrali v prvem delu, pa je dvorana Millenium že razprodana, Rokometna zveza Slovenije je rezervirala približno 1500 vstopnic.

Ne spreglejte