Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
2. 3. 2015,
20.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Allison Pineau Krim Mercator Krim Mercator rokomet liga prvakinj

Ponedeljek, 2. 3. 2015, 20.44

6 let, 7 mesecev

Allison, saj si vendar vedela, kam prihajaš

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Francoska rokometna reprezentantka Allison Pineau je bila članica Krima le štiri mesece.

Nisem bil edini, ki se je novembra spraševal, kaj je v resnici smisel Krimovega nakupa francoske reprezentantke Allison Pineau. V prvem delu lige prvakinj tako ali tako ni mogla oziroma smela igrati, v glavnem delu, vstop v katerega je bil za slovenske prvakinje glavni evropski cilj, pa Ljubljančanke niso ultimativno napadale četrtfinala, čeprav se ga seveda ne bi branile.

Potem ko je v klubu pravzaprav preživela le dobra dva meseca – čeprav je sporočilo o njenem podpisu prispelo 1. novembra, je v Ljubljano prišla po decembrskem evropskem prvenstvu –, je na predvečer zadnje tekme lige prvakinj Krim poslal vest o koncu sodelovanja s svojo največjo in praktično edino zvezdnico.

Dve ločitvi

V slabih petih mesecih je bila to že njena druga tovrstna ločitev, saj se je oktobra razšla že s skopskim Vardarjem. Klubom povsem drugačnih ambicij v primerjavi s Krimom. Kot enega od glavnih razlogov za prihod v Ljubljano je navajala ligo prvakov. Ta želja se ji je seveda uresničila, a zdajšnji Krim seveda ni Vardar ali Valcea s top ambicijami.

Pomanjkanje konkurenčnosti, visoki zaostanki in visoki porazi so pač posledica sezone, ki se je rodila iz najbolj turbulentnega obdobja v življenju tridesetletnega kluba in je začetek N-tega cikla v Krimovi zgodovini.

Že njena govorica telesa na igrišču je razkrivala, da z marsičem ni zadovoljna. Njene soigralke pač niso bile rokometašice tipa Andrea Penezić, Andrea Lekić, Barbara Lazović – ups, vse so nekdanje igralke Krima, ki zdaj igrajo v Skopju – ampak z redkimi častnimi in hvalevrednimi izjemami dekleta večinoma drugačne kakovosti.

Morala bi vedeti

A to je francoska zvezdnica tako kot za težave v lanski sezoni kot ples na robu prepada vedela že pred podpisom. Podučena s propadom romunske Valcee in oborožena z dolgoletnimi mednarodnimi izkušnjami pa bi morala vedeti tudi, da denarnemu toku kluba v sanaciji k(d)aj lahko upade gladina.

Tako, kot je klub vedel, koga kupuje. Oziroma bi moral. Verjamem, da sta imeli obe stranki glede na končni razplet bistveno drugačne, svetlejše poglede na sodelovanje. Verjamem tudi, da se je Pineaujeva trudila in dala svoj določen prispevek, a v januarju je bilo časa za uigravanje pričakovano malo in tudi z njo je Krim izgubil vse tri evropske tekme, na katerih je nastopila. Glede na primerjavo kakovosti, morda z izjemo Thüringerja, to ni bilo nobeno veliko presenečenje, vseeno pa je izpadlo, da bi bilo sredstva namesto v Francozinjo, ki jo je sicer dobil po znižani ceni, bolje naložiti v sanacijo. Reševanje preteklosti, prevelikih obljub in pogodb, ki pa jih je nekdo vsekakor podpisal.

Ne spreglejte