Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 8. 2016,
20.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Rio 2016 Gisele Bündchen olimpijske igre Brazilija

Ponedeljek, 1. 8. 2016, 20.29

6 let, 6 mesecev

Slavnostno odprtje OI bo polepšala Gisele Bündchen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Gisele Bündchen | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Čeprav so bile podrobnosti petkovega slavnostnega odprtja olimpijskih iger v Riu de Janeiru skrbno varovana skrivnost, pa so po nedeljski generalki podatki začeli curljati v javnost. Tako je postalo jasno, da bo eno glavnih vlog na prireditvi odigrala vrhunska manekenka Gisele Bündchen.

Ta se bo po poročilih iz Brazilije pojavila v sceni, kjer je žrtev ropa, nato pa se mladega nepridiprava usmili. Po poročanju dnevnika Folha brazilski supermodel pride na štadion Maracana ob zvokih slovite pesmi "Girl from Ipanema", nato pa se ji približa igralec v sceni, ki spominja na napad, pravijo pri spletni strani olimpiadas.uol.com.br. Končno sporočilo pa je vendarle mir, poročajo brazilski mediji.

Bundchenova se je poslovila od modnih pist leta 2015 kot najbolje plačani model. Poročena je z zvezdnikom ameriškega nogometa, podajalcem New Englanda Tomom Bradyjem, ostaja pa aktivna v modnem svetu in velja za eno najslavnejših Brazilk.

Rio de Janeiro prvič gosti olimpijske igre. Veliko skrbi je glede varnosti, tisoči policistov in vojakov vsakodnevno patruljirajo po ulicah. Po uradnih podatkih se je število umorov v prvi polovici tega leta povečalo za 17 odstotkov, na 2.470. Ulični ropi pa so narasli za 34 odstotkov, primerov je bilo 58.999.

Britanci zaposlili vodovodarja

Britanska olimpijska reprezentanca je po vseh težavah z namestitvami – v Riu de Janeiru, gostitelju olimpijskih iger, so poročali o manjših požarih, zamašenih odtokih, nezavarovanih žicah, nedokončanih stopniščih in tudi puščanju vode – zaposlila svojega vodovodarja.

"Imamo svojega vodovodarja, ki prihaja k nam vsak dan. Nima veliko dela, pri nas je le za vsak slučaj," je dejal šef britanske odprave Mark England. "Mogoče je voda v kopalnicah za koga premrzla, ampak prišli smo pripravljeni," je dodal in poudaril, da so gasilci večkrat testirali njihovo zgradbo in da so zadovoljni z njihovimi ugotovitvami.

Vseh 366 britanskih športnikov bo stanovalo v 17-nadstropni zgradbi. Opozorili so jih, naj zaklepajo svoje dragocenosti, saj so imeli Avstralci že neprijetne izkušnje s tatvinami.

Ne spreglejte