Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 8. 2016,
18.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Triatlon Rio 2016

Četrtek, 18. 8. 2016, 18.05

6 let, 6 mesecev

Triatlon, moški

Triatlonska pravljica bratov Brownlee se po Londonu nadaljuje v Riu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Alistair in Jonathan Brownlee | Foto Reuters

Foto: Reuters

Brata Alistair in Jonathan Brownlee sta na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru nadaljevala triatlonsko pravljico iz Londona. 28-letni Alistair (1:45:01) je ubranil zlato s preteklih iger in s tem osvojil 20. zlato odličje Velike Britanije na OI v Riu. Njegov dve leti mlajši brat Johnny (1:45:07) pa je v primerjavi z Londonom izboljšal bronasto medaljo, saj je bil drugi.

Alistair je v današnji triatlonski preizkušnji pred ciljno črto počakal brata, ki je med tekom nekoliko zaostal, nato pa sta skorajda istočasno prečkala ciljno črto. Tako se je po 1.500 metrih plavanja, 38,48 kilometra na kolesu in desetkilometrskem teku na semaforju izpisal čas ena ura, petinštirideset minut in ena sekunda, medtem ko je mlajši brat zaostal za šest sekund.

Brata sta se držala skupaj praktično ves čas triatlonske preizkušnje. Tako je bilo tudi v teku na deset kilometrov v soparnem Riu, nekje na polovici proge pa se je Alistair odcepil od Jonathana in povedel.

Že med kolesarsko dirko sta bila brata del desetčlanske močne ekipe, ki se je odcepila od ostalih, še pred tem pa sta brez težav premagala 1.500 metrov dolgo plavalno preizkušnjo na odprtem morju.

Zbujanje v bolečinah je bilo vredno

Alistair je po tekmi dejal, da je bil precej prepričan, da bosta z Jonathanom zasedla prvo in drugo mesto, ni pa vedel, kdo od njiju bo zasedel prvo oziroma drugo mesto. "Ravno nekaj prednosti sem imel pred Johnnyjem, ampak na treningih me je 'ubijal'. Šel sem skozi pekel. Bilo je tako težko. Vsak dan sem se zbujal v bolečinah," je povedal olimpijski prvak v triatlonu.

"Na treningih me je 'ubijal'. Šel sem skozi pekel. Bilo je tako težko. Vsak dan sem se zbujal v bolečinah."  | Foto: Reuters "Na treningih me je 'ubijal'. Šel sem skozi pekel. Bilo je tako težko. Vsak dan sem se zbujal v bolečinah." Foto: Reuters

"Plavanje ni bilo tako hitro, a vedela sva, da bosta prva dva kroga na kolesu ključna. Takoj ko sva bila na polovici, sem vedel, da bova osvojila medalji," je po poročanju BBC še dodal triatlonec.

Alistair je sicer prvi športnik, ki je osvojil zaporedni olimpijski naslov v triatlonu, medtem ko je Johnny izboljšal svojo bronasto medaljo iz Londona. Tretji je bil s časom 1:45:43 Južnoafričan Henri Schoemann.

Triatlon, moški:

Zlato:  Alistair Brownlee (VBr)
Srebro: Jonathan Brownlee (VBr)
Bron:   Henri Schoemann (JAR)

Ne spreglejte