Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 8. 2016,
20.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Rio 2016 Luka Božič Sašo Taljat

Četrtek, 11. 8. 2016, 20.00

6 let, 6 mesecev

Kajak kanu, C-2, moški

Po velikem razočaranju: Nimam niti načrta za jutri, kaj šele za nadaljevanje kariere

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Luka Božič in Sašo Taljat | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenska kanuista na divjih vodah Luka Božič in Sašo Taljat sta v finalu olimpijskih iger v Riu de Janeiru osvojila sedmo mesto. V konkurenci dvojcev sta zmagala slovaška bratranca Peter in Ladislav Škantar, druga sta bila Britanca Richard Hounslow in David Florence, tretja pa Francoza Gauthier Klauss in Matthieu Peche.

V konkurenci dvojcev sta zmagala slovaška bratranca Peter in Ladislav Škantar, druga sta bila Britanca Richard Hounslow in David Florence, tretja pa Francoza Gauthier Klauss in Matthieu Peche. Med posameznicami je zmagala Španka Maialen Chourraut, srebrno kolajno je osvojila Novozelandka Luuka Jones, bronasto pa Avstralka Jessica Fox.

Slovenca sta bila v finalu dobro na progi, na prvem vmesnem času sta zaostajala poldrugo sekundo, nato sta zaostanek zmanjšala na vsega štiri stotinke na drugem, a sta potem udarila 22. vrata, si prislužila dve kazenski sekundi in v cilju zasedla šele drugo mesto, na startu pa je bilo še šest dobrih posadk, od katerih jih je bilo na koncu pet hitrejših. Ta disciplina je bila na programu olimpijskih iger zadnjič, na prihodnjih igrah 2020 v Tokiu jo bo zamenjal ženski kanu, zato je bilo razočaranje v slovenskem taboru še večje.

"Kako zdaj naprej, ne vem"

"Dejstvo je, da nisva odpeljala, kot znava in da nama ta olimpijski nastop ni uspel. Najmanj je za ta neuspeh kriv psihološki vidik, mislim, da sva bila v glavah dobro pripravljena, mogoče sva hotela preveč. Tekmo sva izgubila v prvih štirih vratcih in z zadnjim dotikom, na težki progi sva bila preprosto premalo sproščena. Nisva dobila potrebne hitrosti, čeprav se je na nekaterih delih čoln lepo odzival. Kako in kaj zdaj naprej, ne vem. Nimam niti načrta za jutri, kaj šele za nadaljevanje kariere," je bil na meji joka Božič.

" Vozila sva z zavoro, nisva se uspela sprostiti."  | Foto: Stanko Gruden, STA " Vozila sva z zavoro, nisva se uspela sprostiti." Foto: Stanko Gruden, STA

Nista se uspela sprostiti

Prav nič boljše volje ni bil Taljat: "Nisva bila zadosti hitra, posledica je tak rezultat. Vozila sva z zavoro, nisva se uspela sprostiti. V finalu sva hotela nekaj dodati polfinalnemu nastopu, ni nama uspelo. Zelo sva razočarana, pa ne zaradi tega, ker na olimpijskih igrah ne bova imela več priložnosti, o tem sploh nisva razmišljala, saj je bila tekma dovolj pomembna. Po koncu sezone se bomo usedli in videli, kaj in kako."

Kajak kanu, C-2, moški:

1. Slovaška
2. Velika Britanija
3. Francija
...
7. Slovenija
Ne spreglejte