Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 12. 2009,
16.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

mobilna aplikacija rekreacija športna vadba

Torek, 1. 12. 2009, 16.10

8 let

Vadba z aplikacijo Endomondo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na sproščeni tek v naravi smo tokrat odšli v družbi Endomonda. Gre za priljubljeno brezplačno mobilno aplikacijo, ki spremlja vašo športno aktivnost.

Pred prvo vadbo z aplikacijo Endomondo se sprehodite skozi nastavitve, vpišite svoje podatke in izberite merske enote, ki so vam bolj domače. Aplikacija vam omogoča sprotno pošiljanje podatkov na stran endomodo.com (kjer si že predhodno ustvarite svoj račun), če pa tega nočete, funkcijo preprosto odkljukajte. Podobno je s posredovanjem podatkov na Facebook. Oboje zahteva internetno povezavo med vadbo. Nadalje izberete vrsto aktivnosti (tek, kolesarjenje, hoja, …). Izbirate lahko med različnimi režimi vadb, kot so običajna vadba, vadba, v kateri si zastavite cilj, kot sta določen čas vadbe ali določena razdalja. Lahko izzovete svojega prijatelja, ki prav tako uporablja Endemondo … Zanimiva funkcija, ki jo omogoča Endomondo, je avtomatska zaustavitev časa, ko aplikacija zazna, da ste se ustavili. Lahko se odločite še za zvočno obveščanje o napredku med vadbo.

Pred vadbo se aplikacija poveže z GPS signalom, kar zahteva nekaj minut čakanja na prostem. Po pritisku na tipko start se vklopi štoparica, beleži se premagana razdalja, aplikacija pa sproti odčitava še trenutno hitrost in porabljene kalorije. Prijazen ženski glas pa vam vsak kilometer pove koliko ste že pretekli, kako hitro …

Po končani vadbi se aktivnost arhivira v zgodovino vadb, kar omogoča kasnejše pregledovanje. Priporočljivo je, da si vadbo naložiti tudi na stran endomondo.com, kjer vam postrežejo še z grafičnimi izrisi. Kje natančno ste tekli, si lahko ogledate na zemljevidu. Kako hitro ste tekli in koliko ste se takrat vzpeli ali spustili, pa vam izriše graf pod zemljevidom. Rezultate lahko nato primerjate med sabo ali pa se primerjate s prijatelji, ki prav tako uporabljajo Endomondo. Pozovete jih lahko tudi na izziv, da premagajo vaš doseženi rezultat.

Na strani si spremljate število vadb, skupen čas porabljen za vadbe, skupna razdalja, kolikokrat bi s to razdaljo prišli okoli sveta … Čas najhitrejšega kilometra, čas, ki bi ga porabili, da pretečete eno miljo, tri milje in pet kilometrov.

Hvalimo preprosto uporabo, dokaj natančno beleženje podatkov in pregledno spletno stran. Všeč nam je možnost hitre izmenjava podatkov z drugimi uporabniki Endomonda. Grajamo površen energijski izračun, ki v izračunu ne upošteva premagane višinske razlike in se osredotoča le na premagano razdaljo in čas, ki smo ga za to porabili. Tudi na slovensko verzijo aplikacije bomo verjetno še dolgo čakali.

Ne spreglejte