Ponedeljek,
17. 9. 2012,
13.42

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
rekreacija

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 9. 2012, 13.42

8 let, 3 mesece

2000 kilometrov rekreativnih poti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Teden mobilnosti prinaša novosti za vse ljubitelje kolesarstva, teka in pohodništva v ljubljanski regiji, ki bodo odslej svoje poti še lažje načrtovali.

Ob začetku tedna mobilnosti, ključni ozaveščevalni akciji v Evropi, ki nas spodbuja, da premislimo o drugačnih načinih prevoza, ki predstavljajo alternativo avtomobilom, so predstavniki regionalne Razvojne agencije Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) in Ljubljanski urbanistični zavod predstavili prenovljen portal. Slednji bo obiskovalcem omogočil načrtovanje prostočasnih aktivnosti in spoznavanje naravnih in kulturnih znamenitosti ljubljanske regije.

Direktorica RRA LUR Lilijana Madjar je ob prenovi spletnega mesta povedala:"Z vzpostavljanjem regionalne mreže kolesarskih, pohodniških in tekaških poti ljubljanske regije povezujemo občine, rekreacijo in turizem še s kulturno dediščino." Pri preoblikovanju portala, ki je sestavljen iz treh sekcij, kolesarstva, teka in pohodništva, je poleg RRA LUR sodelovalo osem od 26 občin Ljubljanske urbane regije, in sicer Mestna občina Ljubljana, Domžale, Grosuplje, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica in Trzin. Nova preobleka spletnega mesta, na katerem bo do konca leta dostopnih več kot 2000 kilometrov poti, bo po besedah direktorice namenja široki množici rekreativcev. "Portal, s katerim želimo prebivalce regije spodbuditi k zdravemu načinu življenja in obiskovalcem pokazati potenciale turistične ponudbe, je primeren tako za vrhunske in zahtevne športnike kot umirjene rekreativce. Želimo si, da bo obisk portala Gremo na pot s sprotnim nadgrajevanjem privabljal vse več uporabnikov, ki ga ne bodo obiskali le enkrat, pač pa ga bodo redno spremljali."

Novosti je pozdravil tudi podžupan Mestne občine Ljubljana Janez Koželj, ki je izpostavil problem prometne ureditve in prometne miselnosti Slovencev. "Skoraj 70 odstotkov vseh potovanj v mestu Ljubljana opravimo z osebnimi avtomobili, tukaj smo na repu lestvice, zato je pomembno, da spremenimo miselnost o uporabi avtomobilov. Portal nam bo omogočil načrtovanje dnevnih potovanj, tudi potovanj na delovno mesto iz občin ljubljanske regije. Prav skupina "delovnih migrantov" je tista, ki ji namenjamo največ pozornosti," poudarja Koželj. Koželj je ob praktičnem prikazu delovanja portala Roberta Degana iz Ljubljanskega urbanističnega zavoda dodal še: "Upamo, da se bo slogan letošnjega tedna mobilnosti "Prava smer je gibanje" utrdil v zavesti Slovenk in Slovencev in da bodo spoznali, da je gibanje bolj pomembno kot prevažanje."

Prenovljeni portal, na katerem bo do konca leta objavljenih več kot 100 kolesarskih, tekaških in pohodniških poti v dolžini 2000 kilometrov, si lahko ogledate na www.gremonapot.si.