Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
30. 1. 2019,
4.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

Natisni članek

NK Domžale Simon Rožman Adam Gnezda Čerin Matej Oražem

Sreda, 30. 1. 2019, 4.00

5 let, 2 meseca

Priprave NK Domžale

V domžalskem nogometnem laboratoriju iščejo še dve sestavini

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71
trening NK Domžale | Simon Rožman v domžalskem nogometnem laboratoriju pripravlja produkt za pomlad 2019. | Foto Vid Ponikvar

Simon Rožman v domžalskem nogometnem laboratoriju pripravlja produkt za pomlad 2019.

Foto: Vid Ponikvar

Evropa in uveljavitev kakšnega novega, mladega nogometaša. To sta poglavitna cilja NK Domžal že nekaj sezon zapored. Da jim bo uspelo še enkrat, se bodo morali v Domžalah v drugem delu sezone še potruditi, zato se resno pripravljajo nanj. V času med dvema sklopoma priprav v Umagu smo jih obiskali na treningu na domačih tleh.

"Pa je le posijalo sonce," je v uvodnem delu torkovega treninga v četrtem tednu priprav veselo ugotovil Simon Rožman, zaploskal in dal znak, da so se nogometaši na pomožnem igrišču Domžal z umetno travo spravili k delu.

Nogometaši Domžal med ogrevanjem za torkov trening:

"Smo v četrtem tednu priprav. Prve tri tedne smo stopnjevali količino in obremenitve. Zdaj ohranjamo intenzivnost in zmanjšujemo količino. Delo poteka po načrtu. Zgodilo se je nekaj odhodov, eden je bil nepričakovan. Malce so nas zmotile tudi reprezentančne priprave, saj smo ostali brez velikega števila nogometašev, a smo luknjo zakrpali. Na to, da smo imeli tokrat toliko reprezentantov, smo ponosni," nam je po dobre pol ure dolgem sestanku in pred treningom povedal trener Domžal, ob tem pa dodal, da si želi še dveh okrepitev. "Enega branilca in enega vezista," je dejal.

Odšli so štirje, prišla sta dva

Shamar Nicholson je najboljši strelec v pripravljalnem obdobju. | Foto: Vid Ponikvar Shamar Nicholson je najboljši strelec v pripravljalnem obdobju. Foto: Vid Ponikvar Matej Oražem, ki bo njegove želje poskušal uresničiti, je zato v teh dneh verjetno zelo zaposlen. Tudi zato ga morda tokrat ni bilo zraven. Dela je za športnega direktorja dva dni pred koncem zimske nogometne tržnice po večini držav prav gotovo veliko. Za zdaj je kljukice v beležki kadrovanja, če jo ima, bolj delal na strani odhodov.

Že pred časom sta odšla nogometaša, ki sta v klub prišla kot veliki okrepitvi, a se v Domžalah nista najbolj znašla. Dolgoletni slovenski reprezentant Andraž Kirm se je preselil k ljubljanskemu drugoligašu Bravu. Nekdanji reprezentant Makedonije in nekoč tudi njen nogometaš leta Agim Ibraimi se je vrnil domov, v Škendijo. Odšla sta še Hrvat Dario Meljnak, ki se je pol leta pred iztekom pogodbe ob manjši odškodnini preselil v Turčijo (Rizespor) in Ruben Lima iz Ekvatorialne Gvineje, ki se je iz družinskih razlogov vrnil domov. Dobro, uradno se je z Domžalčani razšel tudi Kristijan Šipek, ki pa v prvem delu sezone tako ali tako ni dobil priložnosti za igro.

Simon Rožman o odhodih Agima Ibraimija in Andraža Kirma:

Prihodi? Za zdaj samo dva. Najprej je prišel mladi, 20-letni krilni napadalec Tilen Pečnik, ki se v Celju ni naigral. Prav na dan našega obiska pa so pri Domžalah potrdili še prihod izkušenega hrvaškega branilca Jureta Obšivača. Imajo pa v Domžalah še nekaj časa za morebitne nove okrepitve. V Sloveniji zastor nad zimskim nogometnim trgovanjem pade šele 15. februarja.

Zimsko kadrovanje v NK Domžale:

Prihod: Tilen Pečnik (prej Celje), Jure Obšivač (prej Atyrau, Kazahstan).

Odhodi: Andraž Kirm (Bravo Ljubljana), Agim Ibraimi (Škendija, Makedonija), Darij Meljnak (Rizespor, Turčija), Kristijan Šipek (?).

Želijo popraviti vtis iz prvega dela sezone

Domžalčani, ki so bili - potem ko so v Evropi pustili zelo dober vtis in nesrečno izpadli proti ruski Ufi Bojana Jokića -, po mnenju mnogih celo tihi favorit prvenstva, so v prvem delu sezone zaostali za rezultatskimi pričakovanji. Od sanj o pokalni lovoriki so se poslovili po nesrečnem porazu proti Mariboru. V prvenstvu so na četrtem mestu in blizu mest, ki prinašajo Evropo, a v oči bode zaostanek, ki so si ga nabrali za najboljšima. Maribor beži za kar 19, Olimpija pa za devet točk.

Da bo v drugem delu sezone drugače, se v Domžalah trudijo v času zimskih priprav. Začeli so jih med prvimi, že 9. januarja. Najprej skupni zajtrk, potem že prvi od 44 treningov, ki naj bi jih opravili do 24. februarja, ko bodo na svojem štadionu proti osmouvrščenemu Rudarju iz Velenja odigrali prvo pravo tekmo v letu 2019. Štiri, ampak samo prijateljske, so že odigrali. Visoko so premagali tretjeligaša iz Grosuplja, minimalno hrvaškega prvoligaša Istro. Visoko so izgubili s še enim hrvaškim prvoligašem Osijekom, minimalen je bil poraz proti tekmecu iz slovenskega prvenstva Triglavu iz Kranja. Štiri tekme bodo še odigrali.

S poškodbami imajo, vsaj za zdaj, Domžalčani srečo. Večjih težav nima nihče. Priprave je nekoliko zmotila le reprezentančna akcija Matjaža Keka, ki je bila prejšnji teden. Povratnik na klop Slovenije je v Španijo popeljal kar šest domžalskih nogometašev. Tilna Klemenčiča, Gabra Dobrovoljca, Gregorja Sikoška, Amedeja Vetriha, Dejana Lazarevića in najmlajšega izmed njih, Adama Gnezdo Čerina. Fanta, ki je poskrbel, da je vsakoletni domžalski cilj – Evropa in uveljavitev vsaj enega nogometaša – že obkljukan.

Fotogalerija s torkovega treninga (foto Vid Ponikvar):

Fotogalerija
1 / 30

Domžalski dragulj ne razmišlja o tem, da bi odšel

"Zelo sem vesel, da sem bil zraven. Klic selektorja me je razveselil. Vse je bilo super. Treningi so bili odlični, pogoji prav tako. Delali smo na podoben način kot v klubu. Mislim, da sem od te akcije odnesel veliko. To je bila zelo lepa izkušnja, ki mi bo še zelo koristila," nam je pred treningom povedal 19-letni Gnezda Čerin, ki je v prvi polovici sezone storil velik korak naprej in je očitno naslednji produkt njihove nogometne šole, s katerim bodo v prihodnosti zaslužili nekaj denarja. Za zdaj se v tej smeri ne dogaja nič, ampak ...

"O tem sploh ne razmišljam. Želim samo dati vse od sebe na vsakem treningu in vsaki tekmi. Samo tako bom lahko napredoval, to pa je tudi vse, kar me zanima," je povedal vezist, ki je v prvi polovici sezone odigral kar 25 tekem v vseh tekmovanjih, od tega 23 v začetni enajsterici in bil na kar 22 tekmah na igrišču od prve do zadnje minute. Dosegel je tudi štiri gole.

Adam Gnezda Čerin o ne najbolj uspešnem prvem delu sezone NK Domžale:

Mladinci so zakrpali vrzel. Bo kdo ostal?

O tem, da bi šli po njegovi poti, sanjajo vsi mladinci Domžal. Nekateri so delu s članskim moštvom priključeni že zdaj. Šest takšnih so v Domžalah ob nekaterih posojenih nogometaših, ki so jeseni igrali v drugi ligi, popeljali s sabo na prvi del petdnevnih priprav v Umagu na Hrvaškem, da bi zapolnili vrzel ob odsotnosti reprezentantov. Kakšnega bodo verjetno obdržali in ga popeljali na drugi, glavni del dvodelnega sklopa priprav v Umagu, kamor se Domžalčani vračajo v ponedeljek.

Še pred tem bodo močno prijateljsko tekmo odigrali proti Mariboru v Ljudskem vrtu. Potem sledita še dve pripravljalni tekmi na Hrvaškem, obračun z Dobom v Domžalah in za konec generalka pred začetkom drugega dela sezone v Gradcu v tekmi proti tamkajšnjemu Sturmu.

Potem pa odštevanje do prve tekme spomladanskega dela, ko v goste prihaja Rudar. Do takrat pa še polovica dobrih šestih tednov dolgega pripravljalnega obdobja, trdih treningov in borbe za pozicije v ekipi.

V domžalskem nogometnem laboratoriju si želijo, da bi tudi letos ob koncu sezone proslavljali uvrstitev v Evropo. Tako kot še v vsaki od zadnjih štirih sezon do zdaj. V njih je odigrala 20 evropskih tekem. Osem več, kot jih je zmogla drugouvrščena na tej lestvici Olimpija in seveda manj kot Maribor. Ta jih je v zadnjih štirih letih zmogel 26.

Pripravljalne tekme NK Domžale:


16. januar (Grosuplje):
Brinje Grosuplje : Domžale 0:5 (0:3)
Strelci: Ibričić, Nicholson, Hodžić, Dobrovoljc, Vuk.

19. januar (Kranj):
Triglav Kranj : Domžale 3:2 (2:0)
Strelec za Domžale: Nicholson 2.

23. januar (Umag):
Osijek : Domžale 5:0 (3:0)

25. januar (Umag):
Istra : Domžale 0:1 (0:1)
Strelec: Vuk.

1. februar (Maribor):
Maribor – Domžale

6. februar (Umag):
Domžale - Tabor Sežana

9. februar (Umag):
Dinamo Zagreb B – Domžale

14. februar (Domžale):
Dob – Domžale

16. februar (Gradec):
Sturm Graz - Domžale

Ne spreglejte