Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
5. 8. 2018,
6.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Celje NK Domžale NK Aluminij NK Mura

Nedelja, 5. 8. 2018, 6.00

5 let, 8 mesecev

Pred nedeljskimi tekmami 3. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Mandarić ne bo hitel, Olimpija končno tam, kjer ne izgublja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23
Aleksandar Linta, Rok Kronaveter | Aleksandar Linta bo danes debitiral kot prvi trener v 1. SNL. | Foto zajem zaslona

Aleksandar Linta bo danes debitiral kot prvi trener v 1. SNL.

Foto: zajem zaslona

Nogometna nedelja prinaša tri zelo zanimive prvoligaške preizkušnje. Mariborčani, ki imajo v tej sezoni jekleno obrambo, bodo gostovali pri razigranem Aluminiju, ranjeni Domžalčani se po nesrečnem izpadu iz Evrope odpravljajo v bučno Fazanerijo k Muri, Olimpija pa bo pod vodstvom Aleksandra Linte pot do prve zmage v tej sezoni iskala proti neugodnemu Celju.

Danes bodo nastopili trije najboljši slovenski klubi iz prejšnje sezone, ki so se še v četrtek potili na evropskih tekmah, tokrat pa bodo poskušali upravičiti vlogo favorita na domačem prvenstvu.

Aluminij – Maribor /17.30/

Maribor se je v četrtek prebil v 3. krog kvalifikacij za ligo Europa. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Maribor se je v četrtek prebil v 3. krog kvalifikacij za ligo Europa. Foto: Žiga Zupan/Sportida Kot prvi se bodo v boj za točke podali Mariborčani. V tej sezoni jim gre vse kot po maslu zlasti v obrambi, kjer na šestih tekmah (dve v 1. SNL in štiri v Evropi) sploh še niso prejeli zadetka. Če bosta igrala vedno bolj učinkovita Luka Zahović, kralj prvoligaških strelcev v sezoni 2017/18, in kapetan Marcos Tavares, oba sta zadela v polno na zadnji evropski tekmi proti Čihuri, bo Mariboru težko preprečiti nizanje zmag. Vijolice želijo osvojiti Kidričevo in zvestim navijačem violam za 29. rojstni dan čestitati z novo zmago.

Aluminij je bil v prejšnjih sezonah večkrat trn v peti favoriziranega Maribora, po maksimalnem izkupičku, s katerim je trener Oliver Bogatinov presegel klubska pričakovanja, pa so Kidričani dočakali nevsakdanjo čast. Pred današnjim derbijem so na lestvici višje od Maribora, domače navijače pa bo poskušal razveseliti Tadej Trdina, izkušeni Korošec, ki se je zadnje desetletje dokazoval v Avstriji, nato pa se po številnih zdravstvenih težavah vrnil v domovino in za strelski prvenec v 1. SNL potreboval le sedem minut. Tokrat ga bo čakala obramba, ki v tej sezoni sploh še ni prejela zadetka.

Maribor Čikura
Sportal Pozabite na Glasgow, pomemben je le Aluminij #video

Mura – Domžale /18.00/

Domžale so bile v četrtek na pragu velikega uspeha, a so nato v zadnjih minutah prejele zadetek proti Ufi (1:1) in izpadle. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Domžale so bile v četrtek na pragu velikega uspeha, a so nato v zadnjih minutah prejele zadetek proti Ufi (1:1) in izpadle. Foto: Urban Urbanc/Sportida Dvoboj v Fazaneriji je bil dolgo časa vprašljiv. Če bi Domžalčani v Evropi izločili Ufo, danes ne bi gostovali v Murski Soboti. Dvoboj bi bil prestavljen, saj bi rumene čakala nova evropska preizkušanja (v Stožicah) že v torek. Ker pa jo je ruska Ufa po zaslugi kapetana slovenske reprezentance Bojana Jokića zagodla Rožmanovi četi in poskrbela, da so Domžale o Evropi nehali razmišljati že v začetku avgusta, bo danes v Prekmurju še zelo zanimivo.

Mura je lani v pokalnem tekmovanju, ko je še nastopala v drugi ligi, izkoristila slabšo predstavo Domžal. Zmagala je s 3:1 in izločila favorita, pri katerem se je čutila utrujenost od evropskih tekem. Zdaj bo Mura naletela na vodilno ekipo prvenstva, ki bo po besedah Simona Rožmana potrebovala kar nekaj časa, da preboli nesrečen evropski izpad. Razočaranje je bilo ogromno, njegovi izbranci pa bodo težko hitro preboleli zapravljeno priložnost. To je lahko voda na mlin izbrancem Anteja Šimundže, ki bodo ponovno deležni bučne podpore.

Simon Rožman
Sportal Rožman ne išče alibijev, a razočaranje je ogromno #video

Olimpija - Celje /20.15/

Olimpija je v četrtek remizirala s severnoirskim prvakom (1:1) in se zlahka prebila v 3. krog kvalifikacij. | Foto: SPS/NK Olimpija Ljubljana Olimpija je v četrtek remizirala s severnoirskim prvakom (1:1) in se zlahka prebila v 3. krog kvalifikacij. Foto: SPS/NK Olimpija Ljubljana Olimpija se bo prvič v tej sezoni na domačem prvenstvu, kjer brani naslov prvaka, predstavila v Stožicah. V zmajevem gnezdu še niso našli novega trenerja. Predsednik Milan Mandarić je napovedal, da bo začasni strateg Aleksandar Linta, ki je na vročem stolčku debitiral v četrtek v Belfastu (1:1 proti severnoirskemu prvaku Crusaders), opravljal vlogo prvega trenerja zagotovo vsaj še dva tedna.

Njegov donedavni šef Ilija Stolica na uvodnih dveh tekmah, Olimpija je gostovala v Novi Gorici (0:2) in Krškem (0:0), ni prišel do rezultatov, ki bi razveselili navijače. Ljubljančani so se brez zadetkov zasidrali v spodnji polovici razpredelnice, z današnjo zmago pa bi napravili velik korak k izboljšanju klime in okrepljeni samozavesti, še kako potrebni za morebiten uspeh v kvalifikacijah za evropsko ligo.

Celjani bodo poskušali danes presenetiti branilce naslova v Stožicah. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Celjani bodo poskušali danes presenetiti branilce naslova v Stožicah. Foto: Urban Urbanc/Sportida

V enajsterici velja ponovno pričakovati Roka Kronavetra, jabolko spora, zaradi katerega je med drugim krajšo potegnil Stolica, zmaji pa bodo poskušali nadaljevati izjemen niz neporaženosti na domačem igrišču, ki je v prejšnji sezoni krasilo delo Igorja Bišćana. Ker pa so podobno kot Ljubljančani s točkovnim izkupičkom nezadovoljni tudi Celjani, se v Stožicah obeta velik boj.

''Če bomo pravi, imamo dobro priložnost, da iztržimo dober rezultat,'' sporoča celjski kapetan Jure Travner, obramba Olimpije pa bo morala dobro paziti na reprezentanta Rudija Požega Vancaša, ki je v novo sezono vstopil v odlični strelski formi. Olimpija pogreša strelce, saj je kar na štirih izmed šestih tekem v tej sezoni ostala brez doseženega zadetka. Pravzaprav na vseh tekmah razen tistih proti skromnemu Crusadersu.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte